La sostenibilitat més innovadora centrarà el congrés de Construmat 2024

El congrés presenta més de 120 ponents nacionals i internacionals, 50 ponències i més de 15 taules rodones amb la sostenibilitat com a eix vertebrador

El Sustainable Building Congress comptarà amb més de 120 ponents | Cedida El Sustainable Building Congress comptarà amb més de 120 ponents | Cedida

Amb més de 120 ponents nacionals i internacionals, 50 ponències i més de 15 taules rodones, el Sustainable Building Congress, el congrés que forma part de la 23a edició del saló Construmat de Fira de Barcelona, donarà a conèixer les solucions més avançades per fer possible una construcció més sostenible. La cita comptarà amb arquitectes de prestigi i constructors explicaran els detalls de projectes emblemàtics que tenen en marxa i debatran els grans reptes del sector.

El fet que la construcció sigui un dels principals emissors de CO2 a l'atmosfera i que faci un ús intensiu de recursos naturals i matèries primeres, obliga el sector a un replantejament de la seva activitat per minimitzar-ne l'impacte mediambiental. Així, al Sustainable Building Congress, més de 120 ponents nacionals i internacionals presentaran projectes reals de construcció sostenible a les sessions que es duran a terme en dos auditoris habilitats al pavelló 2 del recinte de Gran Via, seu del saló.

D'aquesta manera, iniciatives com el nou ecodistricte de LaMercedes, als antics terrenys de la fàbrica Mercedes-Benz de Barcelona; la remodelació de l'espai urbà entre el Palau Reial i la plaça d'Espanya de Madrid o la nova seu d'oficines de la firma multinacional de tecnologia i béns d'equip Bosch a Casablanca (Marroc) seran algunes de les obres que es mostraran al congrés de la mà dels equips que els han desenvolupat.

La sostenibilitat serà l'eix vertebrador del congrés amb què s'articularan el conjunt de temàtiques i casos pràctics sobre descarbonització, regeneració urbana, rehabilitació energètica o materials nous per a l'economia circular. Els nous mètodes constructius, industrialització i les tecnologies digitals (BIM, Digital Twin, IoT, IA) es donaran cita al congrés, també, com a grans palanques habilitadores del canvi de paradigma del sector cap a una innovació sostenible i la millora de l'impacte ambiental.

Més informació
Construmat aterra a Barcelona per “construir sostenibilitat”
Construmat, una oportunitat per captar talent
Avui et destaquem
El més llegit