Catalunya perd 70 milions d'hores laborals l'any per absentisme injustificat

Els catalans faltem a la feina un total del 4,5% del temps pactat i més de 42.000 decideixen no anar a treballar i no argumentar-ho

La patologia de columna lumbar ha estat la que ha motivat un major número de baixes laborals a Espanya | iStock La patologia de columna lumbar ha estat la que ha motivat un major número de baixes laborals a Espanya | iStock

Els catalans faltem a la feina un 4,5% del temps pactat per causes tant justificades com no justificades. D'aquest percentatge, un 1,22% de les hores són per causes no justificades, és a dir, que el treballador no ha agafat cap baixa o dies personals. Així es desprèn de l'informe Abstentisme Laboral Març 2019 elaborat per Ranstad, que posa de relleu que Catalunya perd uns 70 milions d'hores per aquest motiu i que són més de 42.000 catalans els que no van a treballar cada dia (sense justificació).

Més info: Absentisme, l'enemic de la productivitat

Per sectors, la cosa també canvia. Catalunya compta, per exemple, amb un 4,9% d'absentisme laboral a la indústria, un 1,3% del qual no està justificat. En el camp de la construcció, la cosa varia i Catalunya se situa per sota de la mitjana amb un 3,6% d'absentisme, del qual un 0,6% no està justificat. De la seva banda, el sector serveis és el més representatiu del territori català perquè compta amb la mateixa mitjana d'absentisme: un 4,5% i un 1,2% sense justificar.

Catalunya entra dins la mitjana espanyola. Segons Ranstad, a Espanya cada dia falten 234.000 persones al seu lloc de feina sense cap tipus de justificació, mentre que unes 640.000 persones que han faltat es trobaven de baixa justificada. Els territoris on és més greu el problema de l'absentisme són el País Basc amb un 5,5%, Astúries amb un 5,1%, Galícia amb un 5% i Navarra amb el mateix percentatge.

Més informació
'Wellness' corporatiu: la solució a l'absentisme laboral?
L'absentisme laboral torna nivells precrisis
Augmenta l'absentisme per primer cop en sis anys
Avui et destaquem
El més llegit