El president de Banc Sabadell, Josep Oliu | ACN
El president de Banc Sabadell, Josep Oliu | ACN

Les accions del Banc Sabadell tanquen la jornada amb un augment del 3,56%

Les accions del BBVA han adoptat un comportament oposat i han registrat una nova sessió de pèrdues, amb un 3,88% menys

Les accions del Banc Sabadell han tancat una nova jornada en verd i han pujat un 3,56%, fins als 1,86 euros. Es tracta de la primera sessió completa als mercats després que aquest dimecres el BBVA oferís més detalls sobre l'oferta per fusionar-se amb el Sabadell i que preveu, entre d'altres, una revalorització de les accions del 30% respecte al seu valor del 29 d'abril (1,73 euros). Amb la jornada d'avui, les accions ja s'han revaloritzat al voltant d'un 7% respecte al dilluns. De fet, és la cinquena jornada consecutiva que les accions d'entitat catalana tanquen el dia amb guanys. En canvi, les del BBVA han adoptat un comportament oposat i han registrat una nova sessió de pèrdues, amb un 3,88% menys, i ha perdut els 10 euros (9,78).

El BBVA va reconèixer dimarts al migdia que havia sondejat el Banc Sabadell per iniciar converses amb l'objectiu de fusionar les dues entitats i 24 hores més tard, coincidint amb l'1 de maig, va donar a conèixer detalls de la seva primera oferta. L'entitat basca va oferir una acció de nova emissió del banc per 4,83 de les del Banc Sabadell, és a dir, un 30% més que el valor del tancament de dilluns.

L'entitat basca va oferir una acció de nova emissió del banc per 4,83 de les del Banc Sabadell, és a dir, un 30% més que el valor del tancament de dilluns

A més, facilitaria tres seients al consell d'administració -un d'ells una vicepresidència- i proposa tenir una doble seu corporativa, mantenint la seu de Sant Cugat i el “compromís total amb Catalunya”. El banc diu que mantindria la marca Sabadell amb la del BBVA a les zones on pugui tenir “un interès comercial rellevant”.

 

Més informació
Banc Sabadell, Puig i Applus: la setmana calenta de les empreses catalanes i la borsa
La fusió de BBVA i Banc Sabadell: presa de control o una fusió entre iguals?
Avui et destaquem
El més llegit