Acord al govern espanyol per elevar el subsidi per desocupació a 570 euros

El Consell de Ministres aprovarà una reforma que permetrà compatibilitzar la percepció del subsidi amb un salari durant mig any

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz | ACN La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz | ACN

Els ministeris d'Economia i Treball del govern espanyol han arribat a un acord per la modificació del subsidi d'atur, segons confirmen fonts de l'executiu. Durant les darreres setmanes, la vicepresidenta quarta, Yolanda Díaz, havia mostrat la seva disconformitat amb les propostes plantejades per la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, per desbloquejar una reforma necessària per accedir al quart paquet d'ajuts europeus.

Des de Treball apostaven per "millorar i modernitzar" l'ajut mentre que la proposta d'Economia plantejava un subsidi gradual en què els beneficiaris rebessin més diners a l'inici de la prestació i menys al final. També es buscava introduir més control perquè els desocupats acceptin propostes de feina.

Més info: Les 6 claus econòmiques (i com ens afecten) de la nova legislatura de Sánchez

Una de les novetats és que no hi haurà retallades al subsidi de desocupació assistencial, la que es cobra quan es perd l'atur, sinó que se n'amplia la quantia i passa dels 480 euros actuals a 570 euros en els sis primers mesos, tal com com pretenia Treball. I a partir d'aquí l'esquema és minvant com pretenia Economia. Transcorreguts aquests sis primers mesos, es manté en els 480 euros actuals la resta de durada de la prestació.

Acord entre els ministeris de Treball i Economia per reformar el subsidi de desocupació

A més, s'amplia el nombre de beneficiaris perquè s'incorporen dos col·lectius fins ara exclosos: les persones aturades menors de 45 anys sense càrregues familiars, a més dels majors de 52 anys amb càrregues familiars, encara que la família sencera sumi rendes per sobre d'un llindar determinat. Una altra de les novetats és que s'amplia la velocitat de la concessió i ja no caldrà esperar cap mes per començar a rebre'l. El mes d'espera s'elimina.

Més informació
Qui és qui en els perfils econòmics del govern Sánchez
Avui et destaquem
El més llegit