Acord entre Renfe i la Generalitat per un nou contracte de serveis a Rodalies

Les dues administracions es reuneixen després d'un any i quatre mesos i acorden centrar la seva atenció en la ciutadania

Reunió bilateral Renfe-Generalitat | Departament de Territori Reunió bilateral Renfe-Generalitat | Departament de Territori

Acord entre Renfe i la Generalitat per redactar un nou contracte de serveis a Rodalies de cara al 2019 amb l'objectiu de "posar el focus en la qualitat del servei de cara al ciutadà". Així ho ha assegurat el secretari de Territori, Isidre Gavin, després de la primera reunió bilateral entre la institució pública i l'organisme estatal un any i quatre mesos més tard de la última trobada.

Gavin ha posat de relleu que tant el Govern com Renfe aposten per la transparència i, precisament per això, han decidit reunir-se, a partir d'ara, tres vegades a l'any.

Segons el secretari de Territori, el contracte de serveis existent fins ara, "mai no ha arribat a estar validat oficialment i ha quedat desfasat en el temps", motiu pel qual ha subratllat que "volem que reculli aquesta relació entre les dues administracions".

Més info: Adif i Renfe només executen el 33,5% d’inversions a Catalunya

De fet, Gavin ha volgut posar de relleu que algunes de les incidències o problemàtiques de Rodalies "no estan vinculades al servei que presta Renfe, sinó a un programa d'inversions que fa molts anys havia de fer Adif a la xarxa que no s'ha arribat a fer mai i això acaba generant algunes de les incidències del servei".

Mentrestant, el president de Renfe, Isaías Táboas, també ha aplaudit la celebració d'aquesta reunió perquè assegura que les dues administracions "treballarem per complir amb els estàndards de qualitat marcats per la Generalitat" de cara a la ciutadania.

Precisament per tot plegat, i segons Gavin, tant Renfe com la Generalitat tenen la intenció de consolidar "una relació de llarga durada" perquè "les organitzacions dels serveis que hem de fer precisen de molt de temps", així com perquè la institució pública té per objectiu "construir un servei de qualitat per a la ciutadania".

Més informació
Renfe torna a fer vaga
Renfe i Adif construiran un AVE privat entre Houston i Dallas
Avui et destaquem
El més llegit