Adif licita millores a l'electrificació a Catalunya i Aragó

L'administradora de les infraestructures ferroviàries de l'Estat invertirà 38,27 milions d'euros a la xarxa a Barcelona, Girona, Lleida, Osca i Saragossa

Adif licita la millora de l'electrificació a la xarxa catalana i aragonesa | EP Adif licita la millora de l'electrificació a la xarxa catalana i aragonesa | EP

Adif ha licitat les obres per a la millora del sistema d'electrificació en la xarxa ferroviària d'ample convencional a Catalunya i Aragó. El contracte, per un valor total de 38,27 milions d'euros, inclou la redacció d'un projecte constructiu i l'execució de les obres per un pla de telecomandament de seccionadors de les vies a Barcelona, Girona, Lleida, Osca i Saragossa, a més de part de la xarxa de Terol i Tarragona.

Segons ha informat l'administradora de les infraestructures ferroviàries espanyoles, l'actuació s'haurà d'executar en un termini aproximat de 57 mesos. Adif ha detallat que els primers sis aniran dedicats a la redacció del projecte, nou es preveuen per a la supervisió i aprovació tècnica de les intervencions i 42 a l'execució completa de les obres.

Els treballs previstos tenen com a objectiu instal·lar sistemes de control i telecomandament des d'un punt de control central els elements del sistema d'electrificació de la xarxa ferroviària, per a així reduir el temps de resolució d'incidències i millorar la seguretat dels operaris. Les obres afectaran estacions, bifurcacions o derivacions de la xarxa convencional en aquest àmbit, on s'instal·laran seccionadors amb accionaments motoritzats, nous sistemes de comandament, una nova xarxa de cablejat i nous edificis tècnics.

Més informació
Adif inverteix 1,3 MEUR en les infraestructures de Tortosa
Adif adjudica les obres del nou accés ferroviari a l'Aeroport
Adif acaba els nous escàners de control a l'estació de Sants
Avui et destaquem
El més llegit