Advanced Factories guanya espai i es desplaça a la Fira de Barcelona

La setena edició de l'Advanced Factories arriba amb dues novetats: un canvi d'ubicació i el naixement d'una nova fira

Edició de l'Advanced Factories de l'any 2021 | ACN Edició de l'Advanced Factories de l'any 2021 | ACN

Advanced Factories, l'esdeveniment tecnològic referent en el sud d'Europa per a professionals del sector industrial, tornarà la pròxima primavera amb dues grans novetats. La primera és que es desplaça al recinte de Fira de Barcelona – Gran Via. Del 18 al 20 d'abril de 2023 més de 380 signatures expositores presentaran a les instal·lacions de Fira les innovacions i últimes solucions vinculades a l'automatització industrial, la robòtica, la fabricació additiva, la visió artificial i totes les tecnologies relacionades amb la Indústria 4.0 com la Intel·ligència Artificial, el bessó digital, l'analítica de dades, el IoT, el cloud o la ciberseguretat, entre altres.

D'aquesta manera, Advanced Factories tindrà l'oportunitat de donar resposta a la gran demanda d'empreses que volien exposar i que el recinte del CCIB de Barcelona no permetia albergar. En total, seran 20.000 m² concentrats en un únic pavelló.“A partir del 2023 tindrem més espai disponible per fer costat a tots els actors de la cadena de valor del sector industrial amb l'objectiu posat en millorar la seva productivitat amb l'automatització i robotització de les seues línies de producció”, destaca Albert Planas, director general de Advanced Factories.

En el marc de Advanced Factories tindrà lloc un any més l'Industry 4.0 Congress, el major congrés del sud d'Europa en el qual descobrir les últimes tendències per al sector industrial. En total, seran més de 100 hores de conferències de la mà d'experts internacionals que compartiran el seu coneixement i casos d'èxit, a través d'experiències industrials per a incrementar la competitivitat de diferents segments de la indústria: automoció, aeronàutica, pharma, alimentació, electrònica, tèxtil, o ferroviari, entre altres.

Advanced Machine Tools: el nou esdeveniment referent per al sector de la màquina-eina

La segona novetat que porta la setena edició de Advanced Factories serà el naixement d'una nova fira dedicada a la indústria del metall i als fabricants i distribuïdors de màquina-eina: Advanced Machine Tools. Aquesta nova fira, que ocuparà un altre pavelló de Fira, se celebrarà de manera biennal els anys imparells (2023, 2025, 2027…) per no coincidir amb la Biennal de Bilbao, i serà el lloc de trobada per a tots els professionals de la península ibèrica vinculats al sector del metall, a la recerca de màquines-eina avançades i intel·ligents de gran precisió.

Amb aquestes dues novetats, el nou emplaçament de la Fira per a Advanced Factories i Advanced Machine Tools, Barcelona es tornarà a situar com a referent industrial del sud de europa i es recuperarà una cita històrica amb el sector del metall i de la màquina-eina a la ciutat comtal, amb l'objectiu de dinamitzar aquesta indústria a Espanya i de manera particular en la zona de llevant, Catalunya i Aragó.

Més informació
Stellantis, Ford, Novartis o BSH explicaran els seus casos d'èxit a l'Advanced Factories 2022
Advanced Factories i la "primavera tecnològica" de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit