L'AECOC porta el seu congrés a Barcelona

L'Associació de Fabricants i Distribuïdors alerta que la crisi catalana tindrà un "impacte considerable" en les inversions

El president de l'AECOC, Javier Campo, en una imatge d'arxiu El president de l'AECOC, Javier Campo, en una imatge d'arxiu

L'Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC) celebrarà el seu congrés anual a Barcelona l'any que ve. La patronal que agrupa més de 30.000 empreses del sector del gran consum ha decidit canviar la localització del seu congrés tot i que ha alertat de l'"impacte considerable" que tindrà la crisi catalana en les inversions a mig termini. 

Els darrers anys, la trobada anual que organitza l'AECOC s'ha fet a Bilbao, Madrid i València. Ha estat precisament a la clausura de l'edició d'enguany que el seu president, Javier Campo, ha anunciat que portaran el congrés a Catalunya. Serà el 28 i 29 d'octubre del 2020 al Palau de Congressos de Catalunya.

Més info: Reunions empresarials pel diàleg polític: "El món no para..."

Un dia abans d'anunciar-ho, a l'acte d'inauguració del congrés, Campo ha advertit tant de l'impacte de la situació a Catalunya en les inversions com en el turisme. Tot i així, ha matisat que "si la cosa es tranquil·litza en les properes setmanes, [l'impacte] seria molt petit".   

De fet, l'AECOC considera que l'impacte sobre el turisme de les protestes que es van desenvolupar especialment a Barcelona arrel de la sentència del procés, ja s'han vist: "Hi ha hagut anul·lacions importants". Quant a les inversions, Campo considera que "necessiten una certa estabilitat i el què està passant no permet tenir un escenari per poder plantejar-se invertir".  

Més informació
Diàleg i resposta unitària, empreses i agents econòmics condemnen la sentència
Les patronals impugnen la vaga general per la sentència del procés
Avui et destaquem
El més llegit