Aena planteja allargar la tercera pista del Prat

Lucena explica als ajuntaments una de les opcions per evitar el col·lapse de l'aeroport de Barcelona

Maurici Lucena és el president d'Aena | Aena Maurici Lucena és el president d'Aena | Aena

El president d'Aena, Maurici Lucena, s'ha reunit amb ajuntaments i institucions de l'entorn de l'Aeroport i els ha plantejat l'allargament de la tercera pista per evitar el col·lapse de la infraestructura, segons ha avançat La Vanguardia. Fonts d'Aena han explicat a l'ACN que aquesta és una de les opcions plantejades però que encara no hi ha una decisió presa . A banda d'aquesta opció també hi ha la possibilitat de complementar amb l'aeroport de Girona, arribar al màxim de l'operativa de 90 operacions per hora o bé la pista sobre el mar, tot i que aquesta es descarta pels costos ambientals que comportaria. La ronda de contactes iniciada per Lucena no ha finalitzat i, un cop ho faci, es prendrà una decisió a mig termini.

Lucena està fent un cicle de trobades amb els alcaldes afectats on els exposa les possibilitats

Segons explica La Vanguardia, Lucena s'ha reunit ja amb els ajuntaments del Prat de Llobregat, Sant Boi, Gavà, Viladecans i Barcelona i també s'han mantingut contactes amb la Generalitat. En aquestes trobades, s'ha exposat la idea d'allargar 500 metres la tercera pista com a solució a la necessitat de creixement de la instal·lació aeroportuària.

Pel que fa a les altres opcions, en el cas de potenciar més Girona hi ha l'inconvenient que no existeix connexió amb l'alta velocitat. En el cas d'augmentar l'operativa, comportaria conseqüències per als municipis de l'entorn ja que s'incrementaria l'impacte ambiental i acústic. Fonts d'Aena han indicat que la prioritat és fer un desenvolupament sostenible.

Més info: Aeroport del Prat, hem fet tard?

D'altra banda, es mantenen els terminis previstos per a la construcció de la terminal satèl·lit, de la que s'està redactant el projecte i que ha d'estar finalitzada el 2026.

El límit fixat per a l'Aeroport del Prat són 55 milions de passatgers anuals i el 2019 va tancar amb 52,6. La Cambra de Comerç de Barcelona va presentar fa mig any un estudi que preveia arribar als 90 milions de viatgers el 2030 i que abans d'aquesta data ja s'hagin superat els 70 milions que preveu el Pla Director.

Avui et destaquem
El més llegit