L'aeroport del Prat supera els 3 milions de viatgers al febrer

La infraestructura incrementa un 8,7% el nombre de passatgers els dos primers mesos

Un avió de l'aerolínia Level a l'aeroport del Prat Un avió de l'aerolínia Level a l'aeroport del Prat

Fins a 3,03 milions de passatgers han passat per l'aeroport de Barcelona-El Prat durant el passat mes de febrer, el que suposa un increment del 8,3% respecte el mateix mes de l'any anterior. És la primera vegada que l'aeròdrom barceloní supera els 3 milions de passatgers en el segon mes de l'any. En el que portem de 2018, l'aeroport acumula més de sis milions de viatgers (6.092.368), un 8,7% més que en els dos primers mesos de 2016.

Del total, els passatgers de vols nacionals han crescut un 10% mentre que els de internacionals ho han fet un 7,6%. Pel que fa a les operacions, al febrer s'han situat en les 21.348 entre enlairaments i aterratges, un 5,8% més, amb un increment més significatiu, concretament del 7,2%, dels vols internacionals. En el còmput de l'any, les operacions superen les 43.000, el que suposa un increment del 6,6%.

Al febrer l'aeroport del Prat ha crescut per sota del de Barajas, que ha registrat un 9,3% més de viatgers respecte el mateix mes de l'any anterior. D'aquesta manera, l'aeroport madrileny, amb 3,9 milions de viatgers, supera en gairebé un milió el català. Pel que respecta a la càrrega transportada, al febrer ha continuat creixent (+10,5%) fins a situar-se en les 11.799 tones. Entre gener i febrer ja s'han transportat més de 24.000, un 14,5% que un any enrere. 

Girona, creix a poc a poc

L'aeroport de Girona-Costa Brava també tanca el febrer amb bons resultats. Ha transportat un total de 40.719 passatgers, un 3% més respecte el mateix mes de l'any passat. La dada contrasta amb la del nombre d'operacions, que s'ha reduït un 35,7%. Segons les dades d'Aena, a l'equipament de Vilobí d'Onyar (Selva) s'hi han enlairat i aterrat 588 avions.

A l'espera de l'arribada de la temporada d'estiu, les dades dels dos primers mesos marquen un creixement acumulat del 3%. Per companyies, Ryanair i Pobeda continuen sent les principals operadores d'aquesta temporada. En concret, Ryanair ha transportat el 86,5% dels passatgers i l'aerolínia russa un altre 10,5%. El que més ha crescut aquest mes és el nombre de mercaderies transportades fins a les 8 tones, un 50% més que ara fa un any.

Reus, a la baixa

Les instal·lacions tarragonines registren un decreixement en aquest principi d'any. L’Aeroport de Reus ha tancat el mes de febrer amb 6.776 passatgers, un 7,4% menys que en el mateix mes de l’any passat. Malgrat aquesta reducció, les instal·lacions del Baix Camp han registrat 806 operacions -un 13,4% més-, segons les dades fetes públiques aquest dilluns per AENA.

Durant els dos primers mesos de l’any, l’aeroport ha comptabilitzat un total de 13.388 passatgers, un 20,3% menys que en el mateix període del 2017. L’acumulat de l’any, però, manté l’increment d’operacions, que se situen en 1.551 -un 12,9% més-. Com és habitual, l’aeroport no ha registrat activitats de càrrega.

Pel que fa a les companyies, Ryanair acapara el gruix del tràfic comercial amb una quota del 93%. En concret, l’aerolínia de baix cost ha mogut 12.467 dels 13.385 passatgers que han passat per l’Aeroport de Reus entre gener i febrer. A banda dels 91 passatgers registrats per Air Nostrum durant el mes de febrer, la resta de passatge correspon a helicòpters, escoles de vol, aviació privada i d’emergències.

Més informació
Una nova terminal satèl·lit a l'aeroport del Prat
Com Barajas resta eficiència a l’Aeroport del Prat
Castelló, l'aeroport fantasma que competeix amb Reus
Avui et destaquem
El més llegit