Airbnb compartirà dades amb l'Ajuntament de Barcelona

La plataforma de pisos turístics llança una eina per combatre els pisos sense llicència

Barcelona és una de les ciutats amb més places d'Airbnb Barcelona és una de les ciutats amb més places d'Airbnb

Airbnb llançarà l'1 de juny una eina per combatre els pisos sense llicència i demanarà als anunciants un consentiment perquè dades com el seu nom, adreça i DNI puguin ser compartits amb l'Ajuntament de Barcelona i altres autoritats locals i regionals.

Segons ha informat la plataforma en un comunicat, la iniciativa forma part d'una nova eina per acabar amb l'oferta d'allotjaments turístics sense llicència, que busca "seguir les normes locals de turisme de Barcelona i de Catalunya".

Els nous amfitrions d'Airbnb hauran d'indicar, abans de poder compartir el seu allotjament, si aquest ha d'estar registrat per llei, i se'ls recordarà quina és la normativa local sobre turisme, remetent-los a les preguntes freqüents sobre què diu la llei sobre aquest assumpte.

Amb aquesta iniciativa, Airbnb busca verificar d'una forma més fàcil que els allotjaments compleixen amb la llei i ajudar a eliminar possibles actors dolents".

La companyia porta treballant en aquestes mesures des de l'estiu del 2017, alhora que revisa la llista d'usuaris que no compleixen la llei identificats per l'Ajuntament.

Segons el director general d'Airbnb Marketing Services a Espanya, Arnaldo Muñoz, l'empresa va acordar l'any passat amb l'Ajuntament notificar i retirar als usuaris "identificats individualment per l'Ajuntament i notificats a Airbnb".

"L'última llista lliurada està sent revisada d'acord a aquest procés i tots els mals actors seran per descomptat retirats" per no complir les condicions generals d'Airbnb, ha apuntat Muñoz.

2.500 retirats

De fet, Muñoz ha assenyalat que ja s'han retirat 2.500 anuncis de pisos turístics des que el Consistori va començar a identificar als usuaris que no complien les normes locals.

A més, ha recordat que l'empresa ja limita a un la quantitat de pisos que poden tenir anunciats els usuaris en el districte de Ciutat Vella, tret que comparteixin públicament les seves dades.

Més informació
Barcelona sancionarà 2.577 pisos turístics il·legals d'Airbnb
Els amfitrions d'Airbnb ingressen 3.500 euros de mitja a Espanya
Els llits d'Airbnb deixaran 40 MEUR al MWC
Avui et destaquem
El més llegit