Airbnb cedirà a Hisenda les dades fiscals dels amfitrions

La plataforma ho gestionarà a través d'una aplicació que hauran de complimentar els amfitrions i compartirà els ingressos obtinguts pels lloguers

La informació serà enviada periòdicament a Hisenda | iStock
La informació serà enviada periòdicament a Hisenda | iStock

Hisenda tindrà, a partir d'ara, les dades fiscals dels amfitrions d'Airbnb. Així ho publiquen el diari Ara i Cinco Días, que expliquen que la plataforma de lloguer turístic presentarà una eina amb uun formulari que hauran d'omplir tots els anunciants, com per exemple els ingressos obtinguts per cada lloguer.

Més info: Hisenda vol gravar més Uber, Cabify i Airbnb

Aquesta informació serà enviada periòdicament a Hisenda, que tindrà fitxats, a partir d'ara, els NIF dels titulars de l'habitatge, l'adreça, el número del cadastre, els dies que s'ha llogat amb finalitats turístiques i l'import cobrat.

La plataforma s'havia negat fins a dia d'avui a compartir amb Hisenda les dades dels seus amfitrions perquè considerava que Airbnb era un simple intermediari i no tenia per què cedir aquestes dades. Ara, però, sembla haver canviat d'opinió i compartirà la informació dels seus anunciants amb Hisenda. Tanmateix, però, i segons els dos diaris citats, Airbnb no ha volgut fer declaracions sobre aquesta qüestió.

Hisenda ja estudiava fixar un tractament fiscal "adequat" per a l'economia col·laborativa, sobretot per plataformes de transport o allotjament com Uber, Cabify o Airbnb. La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ja ho va justificar sota l'argument que, en ser activitats no reconegudes, "entren en competència deslleial amb sectors tradicionals" i, precisament per això, el seu objectiu és que rebin "un tractament fiscal adequat".

Més Informació
VTC, el rei Salomó i quatre anys de (des)gràcia
Com estan canviant el món empreses com Uber i Airbnb?
Avui et destaquem
Comentaris