Hisenda vol gravar més Uber, Cabify i Airbnb

Segons el Ministeri, que la fiscalitat no reconegui les activitats d'aquestes plataformes, fa que "entrin en competència deslleial amb sectors tradicionals"

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, a la comissió del Senat La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, a la comissió del Senat

El govern espanyol estudia fixar un tractament fiscal "adequat" per a l'economia col·laborativa, sobretot per plataformes de transport o allotjament com UberCabify o Airbnb. Així ho ha anunciat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que ha subratllat que "hi ha plataformes dedicades a aquests serveis que generen milers de milions [d'euros] i no tributen de manera adequada perquè la fiscalitat no reconeix aquest tipus d'activitat".

Montero ho ha justificat sota l'argument que, en ser activitats no reconegudes, "entren en competència deslleial amb sectors tradicionals" i, precisament per això, el seu objectiu és que rebin "un tractament fiscal adequat".

D'altra banda, la ministra d'Hisenda ha assegurat que en els pressupostos del 2019 comptaran amb 125.000 milions d'euros per desenvolupar polítiques que ajudin a la recuperació econòmica. També ha lamentat que paguin més impostos les pimes que les grans empreses i ha advocat per "redefinir la fiscalitat", cosa que, segons ha assegurat, "no afectarà ni a la classe mitjana ni a la treballadora".

Més informació
VTC, el rei Salomó i quatre anys de (des)gràcia
Uber vol comprar Deliveroo
Com estan canviant el món empreses com Uber i Airbnb?
Avui et destaquem
El més llegit