Els autònoms poden inscriure's al registre del Govern a partir de dilluns

Els 10.000 treballadors per compte propi que van accedir al primer ajut no podran optar a aquests ajuts extraordinaris

Alguns dels autònoms concentrats davant l'Ajuntament de Girona | ACN Alguns dels autònoms concentrats davant l'Ajuntament de Girona | ACN

El DOGC ha publicat aquest divendres l'ordre per activar el registre previ per accedir als ajuts extraordinaris per als autònoms, que s'obrirà a partir de dilluns 30 de novembre a les 9 hores i es tancarà el 7 de desembre a les 15 hores. L'ordre d'inscripció al registre no determinarà la preferència en l'atorgament de l'ajut, que el Govern encara no ha precisat i que es negociarà conjuntament al Consell Català del Treball Autònom d'acord amb les disponibilitats pressupostàries del 2020 i 2021. La presentació del formulari d'inscripció prèvia serà equivalent a demanar l'ajut, i no caldrà fer cap altre tràmit. Els 10.000 beneficiaris de la subvenció del 9 de novembre no podran optar a les noves ajudes.

De fet, la prestació tampoc serà compatible amb la convocatòria que va fer el Departament de Treball per donar subvencions per afavorir l'autoocupació de joves inscrits al programa de Garantia Juvenil per a l'any 2020. Per ara, el Govern –que ha creat un grup especial amb Vicepresidència, la Conselleria de Presidència, Treball i Polítiques Digitals per tractar els ajuts- segueix analitzant com es resoldrà la convocatòria i concretar els ajuts, i de quina quantitat seran.

La inscripció la podran fer els autònoms donats d'alta al règim RETA o una mutualitat que fan l'activitat com a persona física a títol individual amb o sense treballadors a càrrec. En tot cas, el màxim de persones contractades per compte aliè d'aquest autònom no pot superar les sis, prenent com a referència la mitjana de l'any passat.

També poden optar-hi els autònoms que han constituït una empresa amb personalitat jurídica pròpia, sigui unipersonal o amb altres socis, però en aquest cas, no pot haver-hi més de tres socis.

Més informació
Els 10.000 autònoms més ràpids del 'Far West'
El Homrani demana "perdó" als autònoms i promet noves ajudes
Avui et destaquem
El més llegit