El Homrani demana "perdó" als autònoms i promet noves ajudes

El conseller de Treball admet que la seva Conselleria es va equivocar en el model d'ajuts i que no va saber calibrar que tindria la resposta que va tenir

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, durant el ple del Parlament | Europa Press El conseller de Treball, Chakir el Homrani, durant el ple del Parlament | Europa Press

Després que només 10.000 autònoms de Catalunya poguessin accedir a l'ajuda de la Generalitat, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha admès que la seva Conselleria es va equivocar en el model d'ajuts als autònoms i pimes, que no van saber calibrar que tindria la resposta que va tenir, i s'ha disculpat: "Perdó a totes les persones a les quals vam generar una onada d'insatisfacció".

Durant la sessió de control al Govern en el ple del Parlament d'aquest dimecres, el conseller El Homrani ha assegurat que l'ajut es va plantejar en un moment de molta incertesa i complexitat i ha afirmat: "Sempre que tenim recursos els posem a disponibilitat dels treballadors autònoms i els vam voler treure de la manera més àgil perquè arribessin".

Així ho ha dit en resposta a una pregunta del diputat del PSC Pol Gibert, que li ha retret que la gestió dels ajuts va ser "totalment injusta i amb recursos totalment insuficients", motiu pel qual considera que el conseller hauria de fer un pas al costat. El Homrani ha contestat que el Govern treballa en un nou model d'ajuts als autònoms i pimes i ha retret al PSC que la mateixa setmana que va sortir aquest ajut el Govern espanyol, que recapta les cotitzacions dels autònoms, les incrementés.

Els relleus

El Homrani, a més, ha insistit en què la seva Conselleria assumeix responsabilitats i que per això han fet canvis per reforçar el departament, en referència al relleu de Josep Ginesta com a secretari general: "Agraïment immens per la feina feta a Josep Ginesta i Cesc Iglesias, però toca reforçar i renovar".

El conseller ha replicat als comuns que ell no se'n renta les mans "com el Govern de l'Estat i que vergonyant és apujar la quota dels autònoms de manera retroactiva", i ha assegurat que assumir responsabilitats és prendre decisions.

A més, ha afirmat que la Conselleria de Treball ja ha fet un canvi en el model de gestió d'aquests ajuts i que han aconseguit resoldre 4.000 peticions d'ajut i que ja se n'han pagat 2.500.

Més informació
Els 10.000 autònoms més ràpids del 'Far West'
El Govern ajudarà els autònoms amb 2.000 euros
Avui et destaquem
El més llegit