Els cellers amb DO Catalunya rebran 1,65 milions d'euros per sobreviure

L'import màxim que destinarà el Departament d'Empresa i Coneixement per a la subvenció de cada celler és de 6.000 euros

Diversos consumidors de la DO Catalunya fent un tast a Reus el 2017 | ACN Diversos consumidors de la DO Catalunya fent un tast a Reus el 2017 | ACN

El Departament d'Empresa i Coneixement obrirà una línia d'ajuts d'1,65 milions d'euros per als cellers amb denominació d'origen de Catalunya afectats econòmicament pel coronavirus. En concret, es podran beneficiar dels ajuts els cellers inscrits a alguna de les denominacions d'origen de Catalunya, amb condició de pime, amb la seu social o operativa a Catalunya i amb una reducció de la facturació de com a mínim un 20% durant el període inclòs entre el 14 de març i el 20 de juny del 2020. La subvenció consisteix en una aportació màxima de 1.200 euros per cada treballador donat d'alta al sistema especial per a treballadors per compte d'altri agraris, amb un màxim de 6.000 euros per celler.

L'import variarà en funció de la durada de l'alta de cada treballador. Els ajuts contemplen una dotació de 900 per una durada d'entre dos mesos i menys de quatre i 1.200 euros per una durada de quatre mesos o més. L'import s'abonarà en un pagament únic en el moment en què es resolgui la concessió. Les bases es publicaran aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i en els pròxims dies s'obrirà la convocatòria per poder sol·licitar les subvencions.

Les exportacions agroalimentàries de Catalunya han crescut un 9,18% en valor i un 4,37% en volum durant el primer semestre del 2020, segons dades del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Per la seva banda, les exportacions del sector del vi i el cava, que representen el 4,07% del total, han disminuït un 13,55% en valor i un 5,49% en volum, respecte al mateix període del 2019. De fet, els consells reguladors de les denominacions d'origen preveuen que la disminució dels ingressos dels cellers el 2020 sigui de fins al 35% respecte a l'any anterior.

A Catalunya hi ha onze denominacions d'origen relatives al vi amb uns 600 cellers inscrits. El teixit empresarial dels cellers el componen majoritàriament petites i mitjanes empreses, les quals tenen menys recursos que les empreses grans per mantenir l'activitat i l'ocupació en el context de la pandèmia provocada pel coronavirus.

Més informació
L'última canya d'octubre
Avui et destaquem
El més llegit