L’Ajuntament de Barcelona aborda els reptes de futur de la petita economia

Representants de professionals autònoms, pimes i organitzacions sindicals s’han reunit amb el primer tinent d’alcaldia

L'Ajuntament de Barcelona s'ha reunit amb la petita economia | Cedida L'Ajuntament de Barcelona s'ha reunit amb la petita economia | Cedida

​​L'Ajuntament de Barcelona s'ha reunit amb una desena d'entitats representatives de pimes, professionals autònoms i organitzacions sindicals per escoltar i implementar propostes que permetin enfortir els negocis i l'activitat de la petita economia a la ciutat. La reunió, organitzada per Barcelona Activa, ha comptat amb la presència del primer tinent d'alcaldia d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni. Els assistents han posat sobre la taula la necessitat de disposar d'un acompanyament més integral, en les diferents fases de cada negoci. També han reclamat un major suport per a diversos grups dins del col·lectiu, com ara sèniors, dones, o persones que porten una llarga trajectòria en règim d'autònom.

Collboni ha assenyalat que "aquesta taula vol ser un intercanvi de percepcions i de necessitats d'aquest col·lectiu, i volem que les polítiques que dissenyem ara i en el futur estiguin ben enfocades i siguin eficients i, per tant, siguin una ajuda real a les persones que porten els seus propis negocis". La reunió ha estat una de les noves taules ReAct -reactivació econòmica- pensades per donar resposta als diferents col·lectius econòmics en la sortida de la crisi.

S'ha presentat el pressupost per a 2023, uns comptes anticrisi que arriben a 3.600 milions d'euros i inclouen una inversió rècord de 900 milions i un paquet de 110 milions de suport a la petita economia

Pel que fa a l'actuació municipal, s'han compartit algunes mesures i idees que el consistori ha desplegat en els darrers mesos i anys, com ara la proposta de pressupost per a 2023, uns comptes anticrisi centrats a protegir persones i negocis que arriben a 3.600 milions d'euros. Aquests inclouen una inversió rècord de 900 milions i un paquet de 110 milions de suport a la petita economia. També es preveu un ajut de 22 milions d'euros per mitigar la inflació i l'increment del preu de l'energia a pimes, autònoms i persones en situació d'atur.

Més info: Les pimes, despenjades dels fons Next Generation

Des de Barcelona Activa també s'han previst ajuts, com ara un milió d'euros a autònoms, dos milions a empreses que generin nous llocs de treball i 11,7 milions a plans d'ocupació, entre d'altres. També s'han presentat ajuts i suport a la cerca de finançament, microcrèdits, digitalització i mediació de lloguers.

Més informació
La meitat de les pimes catalanes es troben en "risc de viabilitat"
L'Estat espanyol, quart país de la UE amb més autònoms en risc de pobresa
Avui et destaquem
El més llegit