El Govern donarà un ajut de fins a 2.000 euros per a 4.500 autònoms

L'Executiu destinarà una línia de 7,5 milions d'euros a la mesura per a aquells treballadors que puguin acreditar una reducció "dràstica" dels ingressos

El president del Govern, Quim Torra, parlant amb el conseller Chakir El Homrani | ACN El president del Govern, Quim Torra, parlant amb el conseller Chakir El Homrani | ACN

El Govern aprovarà aquest dimarts un ajut econòmic per als autònoms que puguin acreditar una reducció "dràstica i involuntària" dels ingressos derivada de la crisi del coronavirus. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha avançat a Rac1 que la prestació podria començar a demanar-se a principis de la setmana vinent, tot i que no ha volgut posar dates concretes i ha afirmat que es pretén que estigui disponible "el més aviat possible". L'ajut serà de fins a 2.000 euros per persona i es preveu que pugui beneficiar a uns 4.500 autònoms. La partida pressupostària serà de 7,5 milions d'euros. Els treballadors beneficiaris hauran de ser dels sectors afectats per l'obligatorietat de tancar pel Covid-19.

Més info: Empresaris i treballadors desorientats

El Homrani ha dit a Rac1 que en el decret no defineixen el tipus d'autònoms que es poden beneficiar de l'ajut, i que s'haurà d'avaluar "cas per cas". En tot cas, ha dit que "no hi ha limitacions" i que "qualsevol autònom que pugui demostrar la reducció dràstica i involuntària de la facturació i que ha hagut de tancar l'activitat econòmica per decisions de salut pública", podrà optar a l'ajut.

Pel que fa als autònoms que faci menys d'un any que ho són, es faran anàlisis i comparatives dels seus ingressos mensuals. D'altra banda, El Homrani ha admès que treballadors i empresaris estan en una situació "d'indefensió". Segons ha dit, d'acord amb el reial decret del Govern espanyol, als treballadors d'empreses que els obliguen a anar a la feina en sectors en què no hi ha l'obligació sanitària de tancar no tenen "cap element" que els protegeixi.

"No hi ha seguretat jurídica", ha dit el conseller, lamentant que hi hagi gent d'aquest tipus d'empreses que pugui fer front a acomiadaments per no anar a la feina.

Més informació
El costat bo de la bretxa
Les cambres de comerç reclamen el confinament de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit