Ajuts exprés per a microempreses, pimes i professionals del turisme

El Departament d'Empresa i Brussel·les desbloquegen noves línies d'ajudes per a les empreses més afectades per la crisi del coronavirus

La Comissió Europea vol donar liquiditat a les pimes per garantir la seva "supervivència" | iStock La Comissió Europea vol donar liquiditat a les pimes per garantir la seva "supervivència" | iStock

Arriben ajudes per als empresaris que més han patit els efectes de la crisi del coronavirus. Mentre el Departament d'Empresa enllesteix la nova línia d'ajuts en forma de prestació econòmica directa de 2.500 euros, per a professionals i microempreses del sector turístic afectades per la covid-19, Brussel·les desbloqueja 8.000 milions d'euros per finançar 100.000 pimes afectades per la crisi. 

Es preveu que les mesures d'Empresa s'activin aquesta setmana i s'hi podran acollir allotjaments, guies, empreses de mediació, establiments i activitats d'interès turístic, amb un màxim de cinc treballadors i fins a un màxim de 500.000 euros anuals de facturació.

El Departament també redacta les bases de tres noves línies d'ajut per al comerç, per valor de 9 milions d'euros. Es destinaran a despeses de gestió i inversions en els punts de venda dels comerciants, a associacions i a ajuntaments –per incentivar els eixos comercials-.

Els fons desbloquejats a través del Fons Europeu estaran disponibles a partir d'aquest abril i les pimes els podran demanar directament a través dels bancs

Mentrestant, la Comissió Europea ha desbloquejat 8.000 milions d'euros per garantir la liquiditat a "com a mínim" 100.000 pimes afectades per la crisi derivada de la covid-19. Els fons desbloquejats a través del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques estaran disponibles a partir d'aquest mes d'abril i les pimes els podran demanar directament a través dels bancs i els creditors que participen en el programa.

En un context en què els bancs no estan "incentivats" a prestar diners a les pimes perquè "la percepció del risc ha augmentat de cop", la CE vol així donar un suport "essencial" a les pimes per garantir la seva liquiditat i "supervivència" a la crisi.

Més informació
El cost dels ERTO a Catalunya
Els autònoms valencians rebran fins a 1.500 euros de la Generalitat
Avui et destaquem
El més llegit