Alacant desestacionaliza el turisme per convertir-se en receptora de nòmades digitals

La Universitat d'Alacant celebra el primer Congrés Internacional sobre Teletreball i Nòmades Digitals, amb el suport del teixit empresarial i emprenedor

Imatge d'arxiu de la conferència sobre teletreball | Cedida Imatge d'arxiu de la conferència sobre teletreball | Cedida

La Universitat d'Alacant ha celebrat el primer Congrés Internacional sobre Teletreball i Nòmades Digitals, amb el suport del teixit empresarial i emprenedor i el suport de diverses institucions públiques sota l'organització del Patronat de Turisme i FUNDEUN. La idea clau ha residit en com adaptar, analitzar, millorar i repensar el model per ser la destinació final escollida pels nòmades digitals, en un fòrum en el qual han estat presentis tots els agents relacionats; assistents presencials i online.

Amb l'objectiu de desestacionalizar el turisme, s'ha al·ludit a la integració de models de coworking, coliving i alguns dels casos d'èxit a seguir i donar continuïtat, ja que la Comunitat Valenciana és una de les zones espanyoles amb major nombre de treballadors remots. En aquesta primera edició, s'han escoltat les veus de perfils experts com els de Irene Trujillo, Gonçalo Hall, Michael Swigunski, Javier Reina, Patrizio Ambrosetti, Pedro Rodríguez, Perfecte Palacio, José Luis Gascó, Pablo Torres i David Blay, entre d'altres.

Mari Carmen Sánchez, vicealcaldesa de la ciutat, va analitzar per VIA Empresa els projectes lligats a ell per al futur de la localitat.

Sánchez: "Som conscients que a Alacant ja existeix una oferta considerable i molt professionalitzada d'empreses que ofereixen serveis i solucions específiques per a treballadors en remot"

"Som conscients que a Alacant ja existeix una oferta considerable i molt professionalitzada d'empreses que ofereixen serveis i solucions específiques per a treballadors en remot, així que creiem que aquesta labor de sumar esforços i compondre una estratègia de venda de destinació diferenciada aviat veurà resultats", va assenyalar.

Va afegir que la ciutat "és una destinació turística amb prestigi tant nacional com a internacional que ha estat capaç d'atreure, per mèrits propis, a un nombre creixent de visitants i convertint-se també en el lloc triat per a l'establiment de segones residències per a un gran nombre d'estrangers, així com de nacionals. Tot això la posiciona per a aquest nou tipus de públic".

"El fet de disposar de facilitats per a l'arribada de persones des de qualsevol part del món gràcies al nostre aeroport internacional, així com comptar amb una xarxa de connectivitat amb fibra òptica i 5G ens converteix un lloc molt bé connectat i totalment adaptat ja a les necessitats d'aquest tipus de treballadors", va concloure.

Més informació
El mercat d’oficines es reajusta davant la incertesa del teletreball
Una vaga per reivindicar el teletreball
Com implantar el teletreball de manera real (si qui decideix no creu en ell)
Avui et destaquem
El més llegit