Una vaga per reivindicar el teletreball

Els treballadors de la teleoperadora Konecta pararan cada dilluns de gener per protestar contra la "imposició forçosa" de la feina presencial

Els teleoperadors de Konecta fan vaga per reivindicar el teletreball | iStock Els teleoperadors de Konecta fan vaga per reivindicar el teletreball | iStock

El comitè d'empresa de la teleoperadora Konecta ha anunciat aquest dimarts que farà vaga per protestar contra "la imposició forçosa" del treball presencial. En un comunicat, CCOO ha explicat que les aturades començaran l'11 de gener i s'estendran a la resta de dilluns del mes. Segons el sindicat, es tracta d'un "sense sentit" i un "atemptat contra la salut" imposar el treball presencial als centres d'atenció telefònica, exposant "a milers de treballadors" a un risc de contagi de la covid-19.

És una decisió que consideren "unilateral" i que arriba just a l'inici "de la tercera onada" de la pandèmia. "Els serveis s'han prestat amb total normalitat de forma telemàtica i podrien seguir de la mateixa manera, com a la resta d'empreses del sector", ha assegurat.

Per a CCOO és una "irresponsabilitat" davant la qual demana que intervinguin el Ministeri de Sanitat i les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes. Considera que ha quedat acreditat que el virus es transmet per aerosols, i l'activitat de la jornada en un centre d'atenció telefònica es desenvolupa en oficines tancades amb centenars de persones parlant durant hores en sales diàfanes. Un fet que "constitueix un risc" per a la salut pública.

La teleoperadora Konecta presta servei a empreses com Banco Santander, Openbank, Bankia, Vodafone, Orange, Iberdrola, Naturgy o Mutua Madrileña, entre d'altres. També a l'Agència Tributària, la Tresoreria General de Seguretat Social o Aigües de Barcelona.

Més informació
Entra en vigor la llei del teletreball
Com implantar el teletreball de manera real (si qui decideix no creu en ell)
Govern, sindicats i patronals pacten les condicions del teletreball
Avui et destaquem
El més llegit