Arrenca BWAW, l'esdeveniment que impulsa la paritat de gènere en l'entorn empresarial

Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Fundació Incyde, s'aborden qüestions com la incorporació de la dona en la indústria 4.0

Arrenca el BWAW 2023 | BWAW Arrenca el BWAW 2023 | BWAW

La Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació INCYDE de les Cambres de Comerç d'Espanya, començarà el 9 de març, donant el tret de sortida a un esdeveniment que es tornarà a convertir en una gran plataforma divulgativa sobre la igualtat de gènere en la qual 50 experts de diferents sectors exposen els seus coneixements per a trobar solucions que permetin avançar i impulsar una major presència femenina en l'àmbit laboral.

Durant els dies 9 i 10 de març, coincidint amb la celebració del Dia de la Dona, el CZFB reuneix mig centenar de representants de les empreses més importants, tant dones com homes, a escala nacional i internacional, per a definir iniciatives amb la finalitat de progressar en la igualtat de gènere en el món empresarial i industrial. L'esdeveniment, que es desenvoluparà presencialment en l'ecosistema singular del DFactory Barcelona, el principal node d'indústria 4.0 del sud d'Europa i que, en la seva curta trajectòria, ja té una ocupació del 65%, podrà ser seguit en línia a través de la seva la pàgina web, on també està disponible tota la informació i la possibilitat d'inscriure's.

L'acte de benvinguda, que se celebrarà demà 9 de març a les 10 hores, comptarà amb Blanca Sorigué, directora general del CZFB, acompanyada per José Luis Bonet, president de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç i la Cambra de Comerç d'Espanya, Mª Eugènia Gay, delegada del Govern a Catalunya, Pere Navarro, delegat Especial de l'Estat del CZFB, i Montserrat Pineda, de la secretària de Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

“Per a obtenir una visió global i que s'ajusti a la realitat, havíem de comptar amb l'assistència tant de les organitzacions públiques com privades, ja que ambdues hem de comprometre'ns a proposar iniciatives que aportin solucions per a obtenir la paritat de gènere en el món social i laboral. Aquestes mesures han de ser creades, escrites i assumides per tots els nivells de la població” afirma la directora general del CZFB, Blanca Sorigué. La directora general conclou dient “per a nosaltres és un orgull i un repte poder a realitzar una tercera edició d'aquest important i necessari esdeveniment”.

Per a Pere Navarro, delegat especial de l'Estat en el CZFB, “el BWAW és el cor de la nostra estratègia continuista per a estar alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Des del CZFB continuem posant tot el nostre esforç per a aconseguir aquesta justa paritat de gènere, no sols amb aquest esdeveniment, sinó també a través d'una altra iniciativa clau com és la constitució del Consell de la Dona de la Zona Franca, que dona notorietat a les dones d'empreses del polígon de la Zona Franca”.

Més informació
El BWAW reuneix a Barcelona a líders empresarials per exposar el biaix en igualtat de gènere
BWAW: avançar en la igualtat de gènere, més enllà del vuit de març
BWAW: talent, formació i lideratge femení
Avui et destaquem
El més llegit