El BWAW reuneix a Barcelona a líders empresarials per exposar el biaix en igualtat de gènere

Aquest any el BWAW reunirà un panell de més de 50 speakers nacionals i internacionals, tant dones com homes, que tractaran sobre l'escenari actual

Els propers dies 9 i 10 de març se celebrarà la tercera edició de BWAW (Barcelona Woman Acceleration Week) | Cedida Els propers dies 9 i 10 de març se celebrarà la tercera edició de BWAW (Barcelona Woman Acceleration Week) | Cedida

Els propers dies 9 i 10 de març se celebrarà la tercera edició de BWAW (Barcelona Woman Acceleration Week), un esdeveniment de caràcter híbrid creat per reflexionar sobre com accelerar la visibilitat de la dona en els sectors clau de l’economia. Així, una vegada més, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), entitat que promou la dinamització econòmica del àrea metropolitana de Barcelona, junt amb la Fundació Incyde de les Càmeres de Comerç d’Espanya, organitzaran la trobada anual que aquest any acolliran les modernes instal·lacions del edifici DFactory Barcelona, tot i que l'esdeveniment es podrà seguir via streaming a través de la pàgina web.

Aquesta any el BWAW reunirà un panell de més de 50 speakers nacionals i internacionals, tant dones com homes, que tractaran sobre l'escenari actual, reptes i solucions per fer un salt qualitatiu cap a la igualtat de gènere en l'àmbit empresarial i industrial. Per poder inscriure's BWAW, només cal accedir a la pàgina web, on està disponible tota la informació d'aquesta cita imprescindible per la igualtat d’oportunitats de la dona.

L’esdeveniment comptarà amb un total de 10 sessions de debat a les que atendran més de 2.500 assistents per conèixer casos reals de dones emprenedores, l’experiència de directives en entitats públiques i privades, i de dones en professions STEM (science, technology, engineering y mathematics); també per conversar sobre la implantació de la tecnologia 4.0 o la Formació Professional i les sortides laborals més demandades a l’actualitat, entre d’altres temàtiques.

Aquesta any el BWAW reunirà un panell de més de 50 speakers nacionals i internacionals | Cedida
Aquesta any el BWAW reunirà un panell de més de 50 speakers nacionals i internacionals | Cedida

“BWAW és una oportunitat única a la industria per tractar les claus del biaix de gènere, la visibilitat de la dona, la paritat d’oportunitats i el lideratge femení”, explica Blanca Sorigué, directora general del CZFB. “Tenim l’obligació d’aixecar la veu i exposar els principals obstacles que hi ha per avançar cap a una societat, economia i treball on hi hagi igualtat. I, sobretot, definir i actuar per aconseguir aquest objectiu”, continua. Per la seva part, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, explica que “des de l’entitat volem actuar com un altaveu i referent de l’apoderament femení i hem de treballar conjuntament amb tots els actors clau de l’economia perquè la paritat sigui una realitat en l’àmbit empresarial”, afegeix.

En línia amb el seu compromís amb la igualtat, cal destacar que l'any 2020 el CZFB va crear el Consell de la dona de la Zona Franca per posar en valor la visió de destacades directives de les empreses ubicades al polígon industrial de la Zona Franca de Barcelona, un dels més grans d'Espanya. Formen part del consell directives d'empreses com AMB, TMB, Nissan, Covestro, Cellnex, COCEMFE Barcelona, Mercabarna, SEAT, Parc Logístic, Aigües de Barcelona, Quimidroga i Port de Barcelona.

Més informació
BWAW: avançar en la igualtat de gènere, més enllà del vuit de març
La BWAW arrenca amb 2.000 assistents virtuals
BWAW: talent, formació i lideratge femení
Avui et destaquem
El més llegit