Els articles que es resisteixen a la inflació

Les neveres, els matalassos, la roba i les joguines clàssiques, entre els productes que no han augmentat de preu

Els articles que es resisteixen a la inflació | iStock Els articles que es resisteixen a la inflació | iStock

La inflació ha esdevingut el principal trencaclosques de governs i famílies en aquests darrers mesos. En el cas de l'Estat espanyol, l'última dada de l'IPC anual del mes d'agost se situava al 10,5%, dades no vistes des dels anys 80. Encara que principalment la pujada es deu al preu de combustibles i energia, la cistella compra també s'ha vist greument afectada. Tot i això, hi ha alguns articles que han pogut escapar d'aquesta tendència econòmica. De fet, segons el darrer estudi elaborat pel comparador de preus d'idealo.es, els frigorífics i els matalassos estan un 30% més barats que abans de la invasió, detonant de la situació actual.

El cas més destacat és el de les neveres, que a principis d'any es van situar de mitjana als 1.440 euros, avui amb prou feines superen els 905 euros, és a dir, el cost ha caigut un 37%. El mateix passa amb els matalassos, el preu dels quals porta una trajectòria descendent en els últims anys. De fet, al mes de febrer el cost mitjà se situava en els 304 euros, mentre que al mes d'agost era de 215 euros, és a dir un 34% menys.

Més info: La inflació de la zona de l'euro, en el màxim històric

D'altra banda, les joguines més clàssiques tampoc no s'han vist tan afectades per la pujada de l'IPC. Els articles de Barbie estan avui un 28% més barats que al mes de febrer. Per la seva banda, el cost mitjà dels productes de la marca Lego ha caigut al mes d'agost per sota dels 100 euros, quan al febrer superaven els 114 euros. Així mateix, el preu de les construccions per a nens de Playmobil també han caigut un 7%.

Així mateix, la roba i calçat estan avui de mitjana un 9% més barats que abans de començar la invasió a Ucraïna. En aquest sentit, hi ha categories de productes el preu dels quals ha caigut força els últims mesos, entre ells la roba d'hivern. L'anàlisi revela que els abrics, tant d'home com de dona, costen avui de mitjana un 9% menys que a principis del 2022. El mateix passa amb el calçat d'hivern que es troba un 13% més barat que el febrer d'aquest any , mentre que gorres o guants cauen un 5% i un 9%, respectivament. Això suposarà alleujament per a les famílies a l'hora de comprar la vestimenta per a aquests mesos més freds.

Una altra categoria del sector tèxtil que és avui més assequible que abans de la invasió és la roba destinada a l'esport. D'acord amb les dades recopilades pels experts d'ideal, una jaqueta de ciclisme costa avui de mitjana 93 euros, mentre que a principis d'any se situava als 107 euros. Així mateix, el preu de la vestimenta destinada al running ha caigut un 12% al llarg de l'any, una baixada més gran que la mitjana del sector.

Més informació
Inflació, innovació, inversió
La inflació fa que les famílies posposin la compra de cotxes i electrodomèstics
Avui et destaquem
El més llegit