L'atur a l'eurozona cau a mínims històrics amb un 6,6%

L'Estat espanyol continua com el país amb un índex més elevat, amb un 13,1%, mentre que en l'àmbit juvenil escala fins al 27,1%

Dos treballadors triant patates | Cedida Dos treballadors triant patates | Cedida

L'atur a la zona euro ha caigut fins a mínims històrics al maig després de registrar un 6,6%, per sota del 6,7% de l'abril i del 8,1% del mateix període l'any anterior. Al conjunt de la Unió Europea (UE), l'atur ha caigut fins al 6,1%, segons dades publicades per Eurostat. L'atur juvenil també ha caigut fins al 13,1% a la zona euro i el 13,3% al conjunt de la UE, enfront del 13,8% registrat el mes anterior. L'Eurostat estima que més de 13 milions de persones a la UE, de les quals prop d'11 milions resideixen a l'eurozona, estan a l'atur. Espanya ha registrat, un mes més, la dada més elevada, amb un 13,1% a l'índex general i un 27,1% entre els menors de 25 anys.

Per sexes, l'índex d'atur entre les dones és del 6,5% a la UE, la mateixa xifra que el mes anterior. Només a l'eurozona, l'atur entre les dones ha caigut del 7,2% al 7,1%. Entre els homes, l'índex és del 5,7% al conjunt de la UE, mentre que als països de l'eurozona ha caigut del 6,3% al 6,2%.

Els països amb un menor índex d'atur entre els 27 són la República Txeca (2,5%), Polònia (2,7%) i Alemanya (2,8%). Per contra, Itàlia registra la segona xifra més elevada, amb un 8,1%, a falta de les dades gregues.

Avui et destaquem
El més llegit