L'atur a l'eurozona es manté en mínims històrics

Espanya es manté com el país amb la taxa d'atur més alta de l'eurozona, amb un 13,1%

L'atur a l'eurozona es manté en mínims històrics | EP L'atur a l'eurozona es manté en mínims històrics | EP

L'atur a l'eurozona durant el mes de desembre es va mantenir pràcticament en mínims històrics després de registrar una taxa del 6,6%. Segons l'Eurostat, poc més d'11 milions de persones es trobaven sense feina al conjunt de la zona euro. Pel que fa a la desocupació juvenil, aquesta va créixer lleugerament a l'eurozona, però la taxa es va mantenir en el 14,8%.

Per sexes, la taxa d'atur entre les dones continua sent més alta que entre els homes. En concret, la desocupació femenina al desembre es va situar en el 7%, set dècimes per sobre la masculina (6,3%).  Per la seva banda, Espanya es manté com el país amb la taxa d'atur més alta de l'eurozona, amb un 13,1%. A continuació apareixen Grècia (11,6%) i Itàlia (7,8%), mentre que a l'altre extrem se situen la República Txeca (2,3%), Polònia (2,9%) i Alemanya (2,9%).

En el cas de l'atur juvenil, l'Estat torna a presentar les pitjors dades (29,6%) després de superar Grècia (28,9). A la part baixa de la llista, en canvi, hi ha Alemanya (5,8%), els Països Baixos (7,5%) i Àustria (9,1%).

Més informació
Catalunya acaba el 2022 amb un lleuger repunt de la taxa d'atur
Nou decret llei perquè les treballadores de la llar puguin cobrar el subsidi d'atur
Catalunya és la comunitat on més baixa l’atur
Avui et destaquem
El més llegit