L'atur registra una caiguda rècord a l'octubre

Es trenca la dinàmica de tres mesos a l'alça que va iniciar al juliol

Baixa l'atur a Catalunya| ACN Baixa l'atur a Catalunya| ACN

L'atur registrat baixa en 6.322 persones a l'octubre a Catalunya, un 1,8% menys, i trenca la dinàmica de tres mesos a l'alça que va iniciar al juliol. Segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social, el nombre d'aturats és de 347.996, la xifra més baixa en aquest mes des del 2007. En comparació amb l'octubre de l'any passat, el total de desocupats ha caigut en 29.964 persones.

Es tracta del tercer mes d'octubre en què l'atur disminueix des de l'any 2007 i el del 2021, però ho fa amb la caiguda mensual més intensa registrada en aquest mes de la sèrie històrica. Les afiliacions han pujat per segon mes en 4.031 persones.

El pes dels joves de menys de 25 anys ha pujat i ha passat de 5,7% al 6%, amb 20.899 aturats

Pel que fa a l'atur, a Espanya ha caigut a l'octubre en 27.027 persones, el que suposa un 0,9% menys que al setembre, fins als 2.914.892 desocupats. En el cas estatal també s'ha registrat la reducció més intensa d'aquest mes on habitualment augmenta l'atur. En el desè mes de l'any Catalunya ha estat la segona comunitat de l'Estat on més ha baixat l'atur en xifres absolutes.

L'atur juvenil s'incrementa

Les dones continuen sent majoria en les llistes dels serveis d'ocupació (57,4%), però s'ha situat per sota del llindar de les 200.000 aturades aquest mes (199.873). Així mateix, el pes dels joves de menys de 25 anys ha pujat i ha passat de 5,7% al 6%, amb 20.899 aturats. La baixada de l'atur català s'ha concentrat en el sector serveis, que ha registrat 5.460 desocupats menys, és a dir, concentra un 86% de les sortides. L'atur també ha baixat a l'agricultura, a la construcció i a la indústria.

Deu mesos després de l'entrada en vigor de la reforma laboral es noten els efectes en la contractació, amb menys signatures però més treballadors amb contracte indefinit, que representen el 45% del total.

D'altra banda, el nombre de treballadors catalans amb la feina suspesa en un ERTO continua estable, amb uns 3.600 treballadors, dels quals 238 s'acullen al mecanisme especial per les agències de viatges.

Més informació
Nou decret llei perquè les treballadores de la llar puguin cobrar el subsidi d'atur
L'atur segueix pujant a Catalunya
L'atur apunta un tercer mes a l'alça
Avui et destaquem
El més llegit