Els autònoms estan en risc, segons Cambra de Barcelona

L'organisme critica les elevades càrregues impositives que afecten els treballadors per compte propi de l'Estat

Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona | Cedida Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona | Cedida

Cambra de Barcelona critica l'elevat cost per als treballadors autònoms que suposa la càrrega impositiva que suporten a l'Estat espanyol. L'organisme considera que el treball per compte propi ha estat "clau per a la reactivació de l'activitat i la dinamització de l'economia" durant la crisi provocada per la pandèmia.

Segons un informe elaborat per cambra amb Roca Junyent, la càrrega impositiva que suporta un autònom ha oscil·lat aquest 2021, en diversos supòsits de facturació que van dels 30.000 als 120.000 euros l'any, entre els 21.335 i els 73.995 euros – una tributació que, afegida als tributs associats a la seva activitat, sovint pot suposar més del 50% dels seus ingressos.

Segons afirma Cambra, els augments de les tributacions que han portat a aquesta situació, i que "sembla la intenció de l'administració" continuar augmentant, "posen en risc directe la figura de l'autònom". En opinió de la institució, l'Estat necessita un gir "cap a potenciar l'economia i no pas a limitar-la o gravar-la més encara".

Així, la Cambra de Comerç de Barcelona suggereix mesures que facilitin l'activitat i la facturació als treballadors autònoms, com "ajustar la seva quota o bé altres mesures que no siguin impositives i permetin millorar el sistema". En aquest sentit, l'òrgan es posa a la disposició de les administracions per "plantejar propostes, alternatives i models" per fer més justa la tributació dels treballadors autònoms.

Més informació
Les mutacions de l'empresa de base
La resistència financera de l’autònom, la clau de la supervivència
Avui et destaquem
El més llegit