Balears, Guipúscoa i Barcelona, les províncies amb més cotxes elèctrics

Espanya compta amb 2 milions d’automòbils nets assegurats, dels quals 60.888 vehicles són a la capital catalana

Els conductors dels cotxes nets solen tenir entre 45 i 55 anys Els conductors dels cotxes nets solen tenir entre 45 i 55 anys

Les províncies amb més quantitat de cotxes híbrids i elèctrics són Balears (15,2%), Guipúscoa (14,5%) i Barcelona (13,4%), segons l’informe Com es mou el teu cotxe?, elaborat per Unespa. A l’extrem oposat se situen les províncies de Terol, amb un 1,4% de conductors de cotxes elèctrics, Segòvia, amb un 2,7% i Conca, amb un 2,8%.

Segons l’Estadística del Seguro del Automóvil (ESA), a Espanya hi ha 23 milions de turismes assegurats. D’aquests, 2 milions d’automòbils es mouen amb motors no convencionals, és a dir, el 9% del total. La resta correspon a cotxes dièsel (13,8 milions de turismes) i gasolina (7,4 milions de turismes).

En termes absoluts, Barcelona, Madrid i València són els municipis amb més quantitat de cotxes elèctrics i híbrids, amb un total de 60.888 vehicles, 55.786 vehicles i 29.500 vehicles, respectivament. Aquests números  s’expliquen per la gran densitat del seu parc automobilístic local. Tot i això, si s’analitza la quantitat de cotxes nets en relació amb la mida del parc mòbil local, Jávea (Alacant), Mazarrón (Múrica) i Calvià (Balears) són les localitats amb una proporció més gran de vehicles híbrids i elèctrics, amb el 27%, el 23% i el 21%, respectivament.

Segons l’estudi, els cotxes híbrids i elèctrics predominen entre les persones d’entre 45 i 55 anys. A més, set de cada deu cotxes nets els condueixen els homes. 

Més informació
Amb el vehicle elèctric no n’hi ha prou
El vehicle elèctric guanya presència a Europa
Més 800.000 euros per a punts de recàrrega de cotxe elèctric
Avui et destaquem
El més llegit