Bankinter augmenta un 15% els ingressos al primer trimestre

L'entitat financera destaca que el 2018 comença amb una tendència a l'alça que mostra la solidesa de la diversificació del negoci

Bankinter incrementa els seus ingressos a l'inici del 2018 | Europa Press Bankinter incrementa els seus ingressos a l'inici del 2018 | Europa Press

Bankinter ha registrat un benefici net de 143 milions d'euros en el primer trimestre d'aquest any, la qual cosa suposa un increment del 15% respecte el mateix període de l'exercici anterior, amb un "fort" creixement dels ingressos, segons ha informat aquest dijous l'entitat.

El banc ha ressaltat que comença l'exercici 2018 amb la mateixa tendència de creixement "rendible i recurrent" mostrada en anys anteriors i mantenint la "sòlida i complementària" diversificació de totes les seves línies de negoci.

Els resultats del grup, que es presenten per primera vegada sota la nova normativa comptable IFRS 9, que va entrar en vigor el passat mes de gener, segueixen mostrant, segons l'entitat, fortalesa en els marges i potencial de recorregut de cara al futur.

Així, el marge d'interessos ha arribat al tancament del trimestre als 271,8 milions d'euros, un 9,1% més que fa un any. El marge brut ha sumat 500,4 milions d'euros, un 9,1% més que en el primer trimestre del 2017, gràcies sobretot a l'aportació de les comissions, que s'han incrementat en el seu import net un 8,7% davant del mateix trimestre de l'any passat, en què destaquen entre elles les que provenen del negoci de Gestió d'Actius (+15,1%) o les de Renda Variable (+16,5%).

El marge d'explotació, per la seva banda, ha concloòs el trimestre amb 248,1 milions d'euros, un 9,7% més que fa un any.

L'índex de morositat ha caigut fins al 3,40% des del 3,88% de fa un any, amb una cobertura sobre la morositat del 52,7%, "força superior" a la de l'any anterior, segons el banc, que estava en el 49,4%.

Més informació
Bankinter guanya el rècord de 495,2 milions d'euros
Dancausa (Bankinter): "Tothom pot tenir els seus diners a Catalunya"
Bankinter aconsegueix benefici rècord de 490,1 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit