Dancausa (Bankinter): "Tothom pot tenir els seus diners a Catalunya"

L'entitat presenta un benefici net de 376 milions d'euros al setembre, un 6% menys que un any abans

María Dolores Dancausa, màxima responsable de Bankinter. JM Cadenas (Bankinter) María Dolores Dancausa, màxima responsable de Bankinter. JM Cadenas (Bankinter)

La consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, ha enviat un missatge de tranquil·litat en relació al procés independentista a Catalunya, on ha assegurat que "tothom" pot tenir-hi els seus diners sense "cap problema". La primera executiva de Bankinter s'ha pronunciat així durant la presentació dels comptes corresponents al tercer trimestre de l'exercici, que han mostrat un benefici net de 376 milions d'euros al setembre, un 6% menys que un any abans davant l'absència d'extraordinaris. Sense tenir en compte el negoci de Portugal, el resultat net s'incrementaria un 14,8%.

"Tenim claríssim que totes les entitats som absolutament solvents i, a més, som un sector absolutament regulat, no hi ha cap problema, tothom pot tenir els seus diners a Catalunya, de la mateixa manera que a altres regions", ha defensat Dancausa. La consellera delegada del banc taronja, no obstant això, s'ha posicionat a favor de la unitat d'Espanya i ha indicat que l'escenari de Bankinter no contempla la independència de Catalunya. "Treballem pensant que Espanya seguirà sent el que és avui dia", ha indicat Dancausa, que també ha defensat que "l'unió fa la força".

L'executiva entén "el divorci" de Catalunya d'Espanya i de la Unió Europea (UE) com un "desori" i ha instat que el desenllaç del conflicte sigui ràpid, perquè li sembla "rellevant" frenar la possible deterioració econòmica i la fractura social que s'està produint a la regió.

"Estem preparats per sortir airosos"

Dancausa ha subratllat que l'entitat està preparada per sortir "airosa" davant qualsevol desenllaç a Catalunya, una regió on el negoci de l'entitat mostra un dels creixements més importants, tant en inversió com en recursos. "El negoci a Catalunya ens va bé i hi estem creixent", ha apuntat.

En aquesta línia, també ha destacat que Bankinter es troba ben posicionat davant un escenari desfavorable a Catalunya i ha recordat que el banc va ser una de les entitats que "millor va sortir-se'n del temporal" durant la crisi financera. "Estem preparats per sortir-ne airosos".

A més, la directora financera de l'entitat Gloria Hernández ha informat que el banc sí que té contactes i intercanvia informació amb el Banc d'Espanya en relació al monitoratge del conflicte català en el sector financer.

Més informació
Tu a Palma i jo, a València
I CaixaBank, cap a València
L’endemà de la decisió del Sabadell
Avui et destaquem
El més llegit