Barcelona té l'aigua més cara de l'Estat espanyol

Segons un estudi de Facua, la diferència entre el cost del subministrament de l'aigua a diferents ciutats el 2019 arriba als 313,8 euros anuals

L'aigua de les ciutats de l'Estat espanyol disten molt de preu unes de les altres | iStock L'aigua de les ciutats de l'Estat espanyol disten molt de preu unes de les altres | iStock

Barcelona és la ciutat amb el preu mitjà del subministrament d'aigua més car de l'Estat espanyol, segons un estudi elaborat per Facua–Consumidors en Acció. El preu mitjà del 2019 a la capital catalana ha estat de 46,89 euros, molt per sobre d'altres ciutats com Múrcia, amb un import de 38,86 euros, o Tarragona, amb 37,71 euros.

Facua destaca la variació de la tarifa de l'aigua en funció de la ciutat de residència, que pot suposar una diferència de fins a 313,80 euros anuals per un habitatge amb un consum de deu metres cúbics. Si el consum arriba als vint metres cúbics, la diferència entre els territoris pot arribar als 746 euros anuals.

Més info: El cicle de l’aigua (II): un negoci rendible i de poc risc

En aquest context, l'associació ha reclamat als ajuntaments que adoptin "un sistema progressiu de tarificació que reflecteixi millor el consum de les llars per número d'habitants, de tal manera que es penalitzin els consums excessius d'una manera més realista i justa".

"Un preu unitari sense considerar el número de persones al domicili impedeix conèixer qui està realment estalviant consum", ha afirmat l'associació en un comunicat. De la mateixa manera, Facua demana una regulació "garantista" que "defineixi i reguli" la situació de persones vulnerables.

Més informació
El cicle de l'aigua I: com afrontar el canvi climàtic
El Suprem avala la societat mitxa d'Agbar i AMB
Avui et destaquem
El més llegit