Barcelona vol ser la capital del capitalisme conscient

Directius com Josep Santacreu, Oriol Vila, Ferran Rodés o Ramon Pastor es reuneixen per debatre el futur del sistema econòmic

Barcelona quiere ser capital del pensamiento y la consciencia Barcelona quiere ser capital del pensamiento y la consciencia

La Fundació Capitalisme Conscient, presidida per Xavier Ginesta, ha presentat a Barcelona el seu nou pla estratègic pels dos propers anys. El principal objectiu de la Fundació és posicionar Barcelona com la capital del pensament, organitzant un gran festival del pensament i la consciència en 2021.

Capitalisme Conscient Barcelona, l'únic capítol d'aquest moviment a Europa, també vol "atreure més de 5000 socis afins al moviment, difondre la necessitat que les empreses identifiquin el seu propòsit superior, més enllà de les seves finalitats lucratives, i donar visibilitat a l'ecosistema d'organitzacions que ja han emprès aquest camí".

Ginesta: "El capitalisme està immers en un procés de transformació que provoca que la seva realitat actual s'assembli cada vegada menys a la seva definició fundacional"

El motor que està transformant el capitalisme al model que defensa la Fundació és el salt d'un sistema econòmic basat en l'escassetat a una nova economia d'abundància. "El capitalisme està immers en un procés de transformació que provoca que la seva realitat actual s'assembli cada vegada menys a la seva definició fundacional", assegura Ginesta.

Empresaris catalans pel capitalisme conscient

Amb l'objectiu "d'evolucionar el capitalisme a la realitat actual", el passat 14 de novembre es van reunir a Barcelona destacats CEOs del panorama empresarial català per debatre sobre el present i el futur del capitalisme a la societat actual. La trobada, presidit per Raj Sisodia, fundador del moviment, va comptar amb la participació d'Andreu Vilamitjana (Cisco), François-Xavier Lacroix (Danone), Ramon Pastor (HP), Josep Santacreu (DKV), Silvio Elías (Veritas), Oriol Vila (Holaluz), Ferran Rodés (Havas Media, Acciona i Diari Ara), Enrique García (Grup GVC Gaesco), Laia Guilera (Manusa), Alexander Böhmcker (Telemedicine Clinic), Elena Rico (People & Planet Partners), Paula Ospina (Grupo Tragaluz) i Xavier Ginesta (Voxel Group), entre d'altres.

Més info: El capitalisme, entre l'elefant de Milanovic i la distòpia de Blade Runner

Els empresaris catalans van expressar la necessitat de" fomentar que les empreses tinguin un propòsit empresarial més enllà del fi lucratiu", en línia amb la recent declaració del Business Roundtable a Estats Units. De nou, l'objectiu és promoure "una economia que serveixi a tots els americans", passant de la primacia dels accionistes del model actual a adquirir un compromís amb tots els stakeholders.

La presentació del pla estratègic, que s'ha celebrat al Palau Macaya, ha comptat amb l'assistència d'un centenar d'empresaris, que han celebrat i donat suport a la iniciativa de la Fundació de posicionar Barcelona com la capital del pensament i la consciència.

Més informació
El capitalisme de vigilància és a les teves mans
Rolf Schroeder: "Hi ha una economia emergent més enllà del capitalisme"
Avui et destaquem
El més llegit