Barcelona és la ciutat amb més cases de luxe en lloguer

La capital catalana registra un 14% del total d’habitatges en arrendament de l’Estat, seguida de Madrid i Marbella

El 14% de les cases de luxe en lloguer són a Barcelona | Cedida El 14% de les cases de luxe en lloguer són a Barcelona | Cedida

Barcelona és la ciutat de l’Estat espanyol amb un nombre més gran de cases de luxe en lloguer. Així ho posa de manifest un estudi elaborat per Luxury Estate, el portal immobiliari d’immobles de luxe. L’informe també demostra com durant aquest estiu s’ha produït un increment del 150% en els habitatges de luxe en lloguer, amb una despesa mitjana d’arrendament que supera els 9.000 euros al mes.

La capital catalana acumula el 14% del total d’habitatges de luxe en lloguer de l’Estat, seguida de Madrid (amb un 13%) i Marbella (amb un 8%), segons informen en un comunicat.

D’altra banda, la disponibilitat d’habitatges en venda a caigut un 20% durant els mesos d’estiu, tot i que segons les estadístiques de Luxury Estate, ja ha començat a repuntar durant el mes de setembre. Un altre cop, Barcelona lidera el rànquing de ciutats amb més habitatges en venda, amb un 15%. La segueixen Eivissa (amb un 12%), Marbella (10%) i Madrid (10%). La despesa mitjana d’aquests habitatges se situa al voltant dels 2,5 milions d’euros.

Segons el fundador de Luxury Estate, Silvio Pagliani, “Espanya és un mercat important per al sector immobiliari de luxe durant l’estiu. Compradors de tot el món venen aquí per adquirir o comprar un habitatge pel bon clima, les platges, els pobles amb encant i la bona gastronomia”.

Els francesos, els que més cases de luxe volen al territori espanyol

França encapçala la llista de compra i lloguer de propietats de luxe durant aquest estiu, amb un 8% i un 9%, respectivament. Després dels inversors francesos se situen els alemanys, amb un 7% en la compra d’habitatges i un 9% en el lloguer, i els anglesos, amb un 6% i un 7,5%, respectivament.

D’altra banda, els espanyols també aposten pel mercat de luxe fora de les nostres fronteres. Portugal, França i Itàlia (amb un 10%, un 9,5% i un 9%, respectivament) són els països on més immobles de luxe adquireixen els espanyols. Així mateix, Itàlia, Montecarlo i Portugal encapçalen la llista de països més sol·licitats pel lloguer d’habitatges, amb un 15%, un 6% i un 5%, respectivament.

Més informació
Creix la demanda local d'habitatge de luxe
El luxe de viure a Barcelona
L'empresa catalana que ven mansions de Hollywood
Avui et destaquem
El més llegit