Barcelona tancarà el 2022 amb una inversió de 3.600 MEUR al sector immobiliari

Un estudi de CBRE assegura que el sector d'oficines representa el 30% dels moviments a la capital catalana

Imatge del carrer del Doctor Aiguader i la ronda del Litoral | Ajuntament de Barcelona Imatge del carrer del Doctor Aiguader i la ronda del Litoral | Ajuntament de Barcelona

Barcelona tancarà l'any 2022 amb una inversió de 3.600 milions d'euros al sector immobiliari, segons un estudi de CBRE. Amb aquesta xifra, la capital catalana iguala les xifres de l'any passat. Les dades de la consultora recullen que el negoci de les oficines representa un 30% de l'activitat, amb 1.100 milions.

"El 2019 vam superar, per primer cop, la barrera dels 3.000 milions, unes xifres que et permeten accedir a la primera divisió europea", apunta Xavier Güell. En aquest sentit, el director de CBRE a Barcelona recorda que "ens trobem davant d'un final de cicle, perquè venim d'un temps on obtenir diners ha estat gratis i hem assistit a una inflació molt baixa".

El segon àmbit amb més pes a Barcelona, durant el 2022, ha estat el del living amb una inversió de 970 milions d'euros, el 28% de l'activitat global de Catalunya. Un altre sector a tenir en compte és l'industrial, segment que ha generat una inversió de 670 milions, un 139% més que l'any 2021.

Més informació
CBRE Global Investors compra un campus d'oficines al 22@
Gonzalo Bernardos i Forcadell preveuen una recessió 'light' del mercat immobiliari pel 2023
L’escenari immobiliari pel 2023: moderació, contenció, però sense grans caigudes
Avui et destaquem
El més llegit