Barcelona ascendeix en el rànquing de ciutats amb més talent

La capital catalana ocupa la 28ena posició a nivell mundial, en comparació a la 49ena en què se situava l'any passat

El Fòrum Econòmic Mundial de Davos, on s'ha presentat el rànquing de ciutats amb més talent | Europa Press El Fòrum Econòmic Mundial de Davos, on s'ha presentat el rànquing de ciutats amb més talent | Europa Press

Barcelona és la 28ena ciutat amb més talent del món. De les 155 que conformen el rànquing elaborat per Adecco, Insead i Google, la capital catalana ha millorat significativament la posició que va aconseguir l'any passat, la número 49 d'un total de 114. El total de punts que ha aconseguit és de 55,8, fet pel qual ha millorat un 8,7% el resultat anterior. 

La llista s'ha presentat al Fòrum Econòmic Mundial de Davos, que se celebra aquesta setmana a la ciutat suïssa, i inclou tres ciutats més de l'Estat espanyol, Madrid (posició 24), Bilbao (83) i Saragossa (90). Les dues darreres baixen notablement la puntuació en comparació a l'any passat. Barcelona se situa al nivell de ciutats com Miami, Dallas i Washington. 

Més info: Sánchez defensarà a Davos la "solidesa" de l'economia espanyola

El rànquing el lidera una altra població dels Estats Units, Nova York, seguida de Londres i Singapur, amb puntuacions de 73,7, 71,7 i 71,4 respectivament. Per països, l'Estat espanyol està en el lloc número 32 de 132 analitzats. La puntuació és de 55,7, millor que l'any passat.

Les assignatures pendents són les oportunitats directives per a dones, la col·laboració en els organismes, la relació entre el salari i la productivitat i l'atur en educació terciària o superior. Per contra, les dades més positives són en educació superior i en qualitat dels centres de gestió. 

En l'edició d'aquest any també s'analitza l'ús de la intel·ligència artificial, en què l'Estat ocupa el 14è lloc en densitat de robots però el 54è en inversió en tecnologia emergent.

Més informació
Mozart, Greta Thunberg i la gestió del talent al segle XXI
El talent digital en l’era post-LinkedIn
El Govern crea una oficina per captar i retenir talent digital
Avui et destaquem
El més llegit