El Govern crea una oficina per captar i retenir talent digital

El programa Barcelona Digital Talent preveu una dotació econòmica de 366.000 euros i s’estendrà fins l’any 2021

Estudiants universitaris a l'aula | UPF Estudiants universitaris a l'aula | UPF

El Govern aprovarà la creació d’una oficina tècnica per impulsar el talent digital i incentivar així la competitivitat de les empreses del sector tecnològic. Aquesta iniciativa forma part de la participació de la Generalitat en el programa Barcelona Digital Talent al qual s’han adscrit conjuntament els departaments de Polítiques Digitals i Administració Pública; Treball, Afers Socials i Famílies, i Empresa i Coneixement. El programa Barcelona Digital Talent preveu una dotació econòmica de 366.000 euros i s’estendrà fins l’any 2021, tot i que pot ser prorrogable en funció de l’evolució i necessitats de la iniciativa.

Més info: Talent digital (i femení) per salvar el PIB

Catalunya, i especialment l’àrea metropolitana de Barcelona, s’ha convertit en un dels principals pols digitals d’Europa. Aquest desenvolupament tecnològic està accelerant les necessitats de talent en competències digitals amb perfils especialitzats, però la realitat és que el volum de professionals formats en el mercat no ha crescut de forma proporcional a la demanda.

El programa Barcelona Digital Talent s’emmarca en la participació del Govern en l’aliança amb el mateix nom impulsada per la Fundació Mobile World Capital en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i altres entitats privades. L’aliança Barcelona Digital Talent pretén captar i retenir professionals digitals d’àmbit local i internacional per donar resposta a la manca de talent digital i al creixement del sector TIC que demanda perfils amb competències digitals especialitzades.

Més informació
La digitalització del transport, nexe d'unió entre administracions?
Educar sobre l'aigua amb recursos digitals
La transformació digital de l’Administració – tot es complica!
Avui et destaquem
El més llegit