Barcelona repetirà un nou any rècord d'inversió immobiliària

Un estudi de PWC destaca que l'aturada d'inversions a Catalunya a partir de l'1-O ja ha desaparegut

La Diagonal ha estat una de les zones principals per a les inversions immobiliàries a Barcelona
La Diagonal ha estat una de les zones principals per a les inversions immobiliàries a Barcelona

El sector immobiliari català i espanyol està convençut que aquest 2018 serà un nou any rècord d'inversió immobiliària, com ja ho va ser el 2017, segons una de les principals conclusions de l'estudi Tendències del mercat immobiliari a Europa i a Catalunya publicat per la consultora PWC i l'institut Urban Land.

Rafael Bou, soci responsable Real Estate de PWC, ha destacat que tot i que els tres últims mesos del 2017 van observar una aturada d'inversions a partir de l'1-O en el mercat català, aquest efecte ja ha desaparegut i les perspectives que s'observen són optimistes tant per Madrid com per Barcelona. El directiu de PWC ha explicat que la paralització d'inversions que es va veure en l'últim trimestre ja s'ha esvaït en els primers cinc mesos d'aquest any, fora d'una ''minoria'' no rellevant d'inversors institucionals que de moment han decidit no tornar a invertir a Catalunya fins que no s'aclareixi la conjuntura política.

Bou també ha subratllat un canvi entre els inversors internacionals, que davant la manca d'actius de qualitat en zones prime com la Diagonal ara consideren també actius de qualitat els immobles destinats a lloguer en barris perifèrics per la gran demanda de rendes per sota dels mil euros. Segons el directiu, les zones prime de Barcelona i Madrid ja estan molt explotades pels inversors immobiliaris internacionals i cada cop és més difícil de trobar un lloc on invertir. A més, aquesta manca d'oferta coincideix amb una gran liquiditat del mercat que té pressa per aprofitar el bon moment del sector en un escenari de baixos tipus d'interès i d'oportunitats d'inversió.

No obstant això, el directiu de PWC creu que aquesta bonança en el sector immobiliari té els dies comptats i ha posat com a data límit de les bones perspectives el segon semestre del 2019, després que hi hagi un canvi en la política monetària expansiva del BCE i una pujada dels tipus d'interès. Tot i aquest canvi de tendència, Bou ha advertit que no s'espera ni una recessió ni una crisi sinó un ''alentiment'' de les inversions que farà que el creixement sigui més equilibrat.

Barcelona, en l'onzè lloc europeu

En el rànquing que elabora PWC de ciutats europees més atractives per invertir en immobles, a partir de les més de 800 entrevistes a directius del sector immobiliari europeu, Barcelona ocupa el lloc 11. La ciutat catalana ha pujat quatre llocs, mentre que Madrid s’ha situat en el cinquè lloc després d'avançar a quatre ciutats

Berlín s’ha posicionat per tercer any consecutiu com la ciutat més atractiva europea per invertir en immobles i, entre les primeres deu ciutats europees, quatre són alemanyes (Frankfurt, Munich i Hamburg).

Més informació
Els estrangers acaparen el 81% de la inversió immobiliària
La inversió immobiliària tanca un any de rècord a Catalunya
Espanya lidera la inversió immobiliària al sud d'Europa
Avui et destaquem
Comentaris