Barcelona, el punt de trobada de les ciutats intel·ligents

700 urbs i més d'un centenar d'alcaldes d'arreu del món se citen a la vuitena edició del Smart City Expo World Congress

Representants dels cinc continents no faltaran al Congrés orgnitzat per Fira Barcelona Representants dels cinc continents no faltaran al Congrés orgnitzat per Fira Barcelona

Barcelona és una ciutat de ciutats. La capital catalana es prepara per acollir la vuitena edició de l'Smart City Expo World Congress (SCEWC). El principal esdeveniment internacional sobre ciutats intel·ligents, organitzat per Fira de Barcelona, reunirà a la ciutat els representants de 700 urbs i més d'un centenar d'alcaldes d'arreu del món entre els dies 13 i 15 de novembre.

Aquest any, sota el lema Cities to live in, el Congrés comptarà amb 840 expositors, 400 ciutats i més d'una setantena de pavellons propis dedicats a diferents ciutats, territoris i països. Entre les grans capitals europees que no faltaran a la cita trobem Amsterdam, Atenes, Berlín o Brussel·les, d'entre moltes altres. Amb tot, tampoc no hi faltaran grans metròpolis d'altres punts del planeta com, per exemple, Seattle, Nova York, Xangai o Yokohama, i empreses internacionals de la talla d'lstom, Bosch, Cisco, Deloitte, Ferrovial, Huawei, Indra, Mastercard o Microsoft.

Unes xifres molt positives que Ugo Valentí, director del SCEWC, ha assenyalat com una prova del gran impacte que té el congrés: "el nombre de ciutats presents constata el lideratge del saló, no solament com a gran aparador internacional de les últimes tecnologies en l'àmbit de la transformació urbana, sinó també com una autèntica plataforma de debat sobre el futur de les ciutats. Un lloc on experts i responsables municipals se citen anualment per abordar junts els reptes més importants del futur immediat".

Des de la seva primera edició el 2011, SCEWC està en constant creixement. Enguany és particularment destacable la participació de les 25 primeres ciutats líders de l'índex d'innovació disruptiva de la consultora A.T. Kearney. Un rànquing encapçalat per Nova York que té com a paràmetres de mesura l'activitat econòmica, el capital humà i l'experiència cultural, d'entre altres.

Més informació
Fira de Barcelona s'incorpora a la direcció de l'Emeca
Fira de Barcelona ja opera en 12 països
Fira de Barcelona, premi a l'impuls de les TIC en l'empresa espanyola
Avui et destaquem
El més llegit