Barcelona és la tercera ciutat europea amb més contractació d'oficines flexibles

El rànquing europeu l'encapçalen, amb xifres del primer trimestre del 2022, París i Madrid

Vista aèria de Barcelona | iStock Vista aèria de Barcelona | iStock

En el primer trimestre del 2022, Barcelona va assolir una contractació de 7.155 metres quadrats d'oficines flexibles, xifra que situa la capital catalana com a la tercera ciutat europea amb major contractació d'espai flexible. Segons ha publicat la consultora CBRE, el volum, a més, representa el 34,55% del total contractat en el 2021, fet que fa preveure, per tant, que aquest any se superin les xifres de l'any anterior. 

El rànquing de les millors ciutats europees respecte a contractació d'espais flexibles i coworkings l'encapçalen París, amb 22.200 metres quadrats d'espais flexibles contractats en el primer trimestre de l'any, i Madrid, amb 9.468 metres. Hi ha, per tant, dues ciutats de l'Estat espanyol en el pòdium europeu encara que totes dues juntes no superen les xifres assolides per la capital de França.

Segons indica la consultora, la progressiva reactivació de la demanda per part dels inquilins està animant als operadors flex, i les xifres mostren un major apetit corporatiu pels espais flexibles. “La flexibilitat, en la seva accepció més àmplia, continua entenent-se com una de les principals oportunitats per a les empreses en les oficines. De fet, la nostra última EMEA Office Occupier Sentiment Survey indica que el 57% dels ocupants considera que la seva cartera es tindrà d'entre un 11% i 50% d'espai flex en els pròxims dos anys”, ha apuntat Salvador Aguilar, Responsable Agile Practice en CBRE España.

Més informació
El 22@ capta el 96% de la inversió en oficines del primer semestre
Oriol Barrachina: "Educa'ls perquè puguin volar i tracta'ls perquè vulguin tornar a l'empresa"
Barcelona bat un rècord històric d'inversió immobiliària amb 2.005 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit