Barcelona liderarà la xarxa de ciutats contra l'emergència climàtica

L'alcaldessa de la ciutat Ada Colau prendrà el relleu de Sadiq Khan, alcalde de Londres, al capdavant de la comissió directiva de C40

Ada Colau comandarà la commissió directiva de C40, la principal agrupació de ciutats contra el canvi climàtic | EP Ada Colau comandarà la commissió directiva de C40, la principal agrupació de ciutats contra el canvi climàtic | EP

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, prendrà el relleu de l'alcalde de Sadiq Khan, alcalde de Londres, al capdavant de la comissió directiva de C40, la principal xarxa mundial de ciutats emergents enfront del canvi climàtic. Segons ha comunicat el mateix consistori, Colau compartirà aquest càrrec amb l'alcalde de Milà, Giuseppe Sala.

Les ciutats membre del C40 representen 700 milions de persones i una quarta part de l'economia mundial, en una unió que cerca el compliment dels acords de París per limitar l'escalfament global i, afirmen, «construir comunitats saludables, equitatives i resilients». El govern municipal considera la designació de Colau com un «nou reconeixement del paper» de la capital catalana, que recentment va rebre també un premi al seu pla Clima Barcelona.

La designació com a ciutat líder del col·lectiu de ciutats C40 se suma a l'elecció de Barcelona com a capital mundial de l'alimentació sostenible, que també busca impulsar el paper de les ciutats en la lluita contra el canvi climàtic mitjançant la transformació del model alimentari.

Més informació
Inversions contra el canvi climàtic
Frenar el canvi climàtic, l’impuls emprenedor dels valencians
Avui et destaquem
El més llegit