Bars i restaurants es fan la boca aigua amb el MWC

Els locals de restauració preveuen facturar 121 milions d'euros durant el congrés, un 4,5% més

Tapes en el restaurant Eneko de luxe de Barcelona | ACN Tapes en el restaurant Eneko de luxe de Barcelona | ACN

Els locals de restauració i oci nocturn de Barcelona preveuen facturar 121 milions d’euros entre els dies 26 de febrer i 1 de març d’enguany amb motiu del Mobile World Congress, un 4,5% més que l'any passat (116,25 milions), segons ha indicat la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm).

L'edició d'enguany del Mobile tindrà 2.300 expositors -100 més que l'any passat- i preveu una assistència de 108.000 professionals -7.000 més que l'edició anterior- de 208 països diferents. Segons ha apuntat Fecasarm, una mica més del 25% dels 471 milions d’euros que els assistents deixaran a la ciutat es destinaran al consum en bars, restaurants i locals d’oci nocturn. Així, l'entitat calcula que la despesa mitjana diària serà d'uns 275 euros per visitant.

El president de Fecasarm a Barcelona, Salvador Vilanova, espera que aquesta afluència de públic no només sigui puntual dels dies de durada del Congrés i que, com ja va passar l’any passat "l’arribada d’assistents i visitants de la Fira es comenci a notar ja el cap de setmana anterior", fet que, segons ha dit, "encara augmentarà en major mesura" els beneficis per als locals d'oci nocturn i de restauració. Vilanova també ha volgut destacar la importància de l’increment de feina per al sector, que es traduirà, segons ha indicat, en la creació de més de 5.000 llocs de treball "encara que siguin per un període curt de temps”.

Vilanova ha assenyalat que valoren "molt positivament" els efectes que provocarà un any més l’organització del MWC sobre el sector ja que, ha recordat, se celebra en un període on la facturació és baixa i es pateixen més dificultats econòmiques, fins a l'arribada de Setmana Santa quan el sector comença a veure millores en la seva situació econòmica.

Dies també de turisme

Per la seva banda, el Gremi de Restauració de Barcelona espera facturar fins a 30 milions d'euros durant la celebració del MWC i els dies previs i posteriors en què molts dels assistents aprofiten per conèixer la ciutat. Els restauradors esperen fregar la plena ocupació amb les reserves d'última hora, especialment a les nits, quan la facturació durant els 4 dies de saló s'estima en uns 20 milions d'euros.

Segons el Gremi de Restauració, que assenyala que el volum de reserves és molt semblant a les de l'any passat, la punta d'activitat d'aquestes dis posarà a fi al retrocés del consum dels darrers mesos, especialment durant l'últim quadrimestre del 2017. En un comunicat, ha mostrat la seva esperança que el saló "marqui un canvi de tendència i ajudi a consolidar la recuperació del consum".

Més informació
El MWC anima la contractació
Taxi i Cabify s'enfronten pel pastís del MWC
1.000 ofertes de feina per al MWC
Avui et destaquem
El més llegit