El PIB espanyol serà el que més creixerà aquest any de les grans economies de l'eurozona| iStock
El PIB espanyol serà el que més creixerà aquest any de les grans economies de l'eurozona| iStock

BBVA eleva en 1,1 punts la previsió de creixement per al PIB català

L'entitat manté la previsió per al 2022 en el 7,2%, a l'espera de l'ús del fons Next Generation EU

El BBVA ha elevat en 1,1 punts la previsió de creixement per al PIB català, situant-la en el 6,6% per aquest 2021. L'entitat atribueix aquesta revisió a un major dinamisme del consum privat i a una recuperació de les exportacions, que ja se situen per sobre els nivells previs a la pandèmia. En l'Observatori Regional del tercer trimestre, publicat aquest dijous, el banc també destaca la millora dels indicadors sanitaris i el relaxament de les restriccions com a impulsors de la despesa turística nacional. Pel que fa al 2022, el BBVA manté les previsions per a l'economia catalana i pronostica un creixement interanual del 7,2%, a l'espera de l'impacte que puguin tenir els fons Next Generation EU sobre el territori. 

Malgrat ser una de les comunitats més afectades per la falta de turisme de negocis, Catalunya és una de les zones turístiques on la revisió del BBVA ha estat superior a la mitjana espanyola. Juntament amb Múrcia (+1,1 punts respecte a l'últim baròmetre) i Andalusia (+1,3 punts), l'entitat assenyala el dinamisme del consum l'acceleració del turisme nacional com a grans motors de la recuperació.

Segons l'estudi, el creixement aquest 2021 estaria liderat per les Balears (+8,3%), seguit de les Illes Canàries (+6,9%) i Cantàbria i Galícia (+6,8%). Andalusia, el País Valencià, Aragó, Catalunya i Múrcia també se situarien per sobre la mitjana espanyola, que segons el BBVA es quedarà en un 6,5% aquest 2021. De cara a 2022, la millora del PIB al conjunt de l'Estat serà del 7%, segons les previsions de l'entitat.

Més informació
El PIB espanyol augmenta coincidint amb la fi de l'estat d'alarma
Catalunya és el segon territori europeu amb més pes logístic al PIB
Avui et destaquem
El més llegit