Bestburgerbcn i l’entusiasme per un producte ‘made in Catalonia’

Els reis de l'hamburguesa expliquen el secret de la recepta ideal i recomanen els establiments que no et pots perdre

Maria Caracuel i Adrià Méndez, són les dues persones que gestionen el perfil d'Instagram @bestburgerbcn | Cedida Maria Caracuel i Adrià Méndez, són les dues persones que gestionen el perfil d'Instagram @bestburgerbcn | Cedida

On fan les millors hamburgueses de Barcelona? Maria Caracuel i Adrià Méndez, són les dues persones que gestionen el perfil d'Instagram @bestburgerbcn amb més de 54.000 seguidors i el punt de trobada pels amants d'un producte que, fins fa poc, no era habitual de la capital catalana.

Com explica en exclusiva Méndez a VIA Empresa, el seu compte d'Instagram va sorgir fa 13 anys quan es va començar a fer més coneguda l'aplicació. Caracuel va decidir obrir un nou compte de perfil  a la xarxa social i van començar a publicar els llocs on anaven a sopar cada setmana. Llavors tenien 20 seguidors i, de mica en mica, es van viralitzar. De cop i volta ja eren 5.000 nous usuaris. I després les tan anhelats 54.000 seguidors. La clau de tot plegat: un coneixement ampli de les hamburgueses i un toc divertit i visual a les seves publicacions que han congregat una legió de fans.

Catalunya, un país d'hamburgueses?

Per a Méndez "hi ha una cultura d'hamburgueses a Catalunya, però l’hem creat de nou". "Quan érem petits l'hamburguesa era un producte molt bàsic, eren les sobres de la vedella que ningú volia i s'aprofitaven per fer aquest producte", continua. Tanmateix, no es pot obviar la influència dels Estats Units. "Aquest setembre vam anar de viatges de noces a la Costa Oest dels Estats Units i ens va impactar molt la gastronomia. Per fi podem dir que Barcelona està a un nivell molt alt i poc tenim a envejar dels Estats Units", destaca el foodie lover.

Méndez (@Bestburgerbcn): "Barcelona està a un nivell molt alt amb les hamburgueses i poc tenim a envejar dels Estats Units"

Quina és la recepta de la millor hamburguesa? Méndez apunta que "ha de ser bàsica, com l'hamburguesa de bacon cheesburger, és a dir, la grandesa d'allò senzill". El professional també remarca que "és crucial que sigui bàsica, amb bons ingredients i que permeti dotar de protagonisme la carn". Respecte als preus, el gastrònom opina que "per 11 o 12 euros es pot trobar hamburgueses de molta qualitat". "També n'hi ha de 14 euros que poden ser exquisides, però si són de 7 o 8 euros acostumen a ser mixtes amb barreja de carn de tota mena", continua. "El restaurant que vol anar més enllà en el món de les hamburgueses té una recepta pròpia i es nota".

 

 

Caracuel i Ménez destaquen que molts seguidors els demanen per recomanacions i sobretot per les rutes que ells han muntat al seu propi compte. Una excusa per gaudir d'exclusivitat, sabors, productes i d’endinsar-se al món de "la grandesa d’allò senzill”. I de productes made in Catalonia.

El rànquing de locals

Des de @Bestburgerbcn recomanen tres locals a tenir en compte i que podrien ocupar el "podi dels reis de les hamburgueses".

1. Acero

Carrer de l’Espaseria, 10, 08003 Barcelona

 

Un local petit, però que per a molts visitants es tracta de "la millor hamburguesa que han provat mai". Acero es troba a prop de Santa Maria del Mar amb un producte exquisit. La carta és curta, però la carn que fan servir és realment impressionant. La compren al Mercat de Santa Caterina i els hi preparen especialment per a ells.

2. La Porca

Carrer de Mata, 16, 08004 Barcelona

 

Aquesta hamburgueseria està situada al barri del Poble-sec i va començar fent entrepans. En aquests moments s'ha anat consolidant com una de les millors hamburgueseries de la Ciutat Comtal. De fet, el 2019 La Porca amb la seva hamburguesa Doble Bacon Cheese, va guanyar el concurs de Millor Hamburguesa de Barcelona.

3. Hide Out

Consell de Cent, 242, 08011 Barcelona

 

Restaurant cridaner, d'aire industrial, que serveix hamburgueses aixafades, nuggets, patates fregides, begudes i postres. En lloc de servir-te 'burgers' d'aquelles de sis pams amb receptes barroques, simplifiquen el producte i les hamburgueses són més primes, de 160 grams, amb receptes més senzilles, que apunten directament al plaer primari. I acabades de fer.

Més informació
Puig: "L’hamburguesa és un producte democràtic"
L’hamburguesa desperta la gana dels inversors
L’hamburguesa de la discòrdia
Avui et destaquem
El més llegit