Simon Dolan, Jaume Gurt, Beatriz de Vicente o Anna Hernández són alguns dels speakers destacats de la desena edició del saló Bizbarcelona, que cerca la promoció del talent local i la reactivació de la economia. L’esdeveniment també comptarà amb veus de l’economia catalana com Joan Canadell, Antoni Abad, Josep González o Jaume Collboni, president del saló, que donaran el seu punt de vista sobre la situació actual per reforçar l’aposta que fa la ciutat de Barcelona per a la recuperació econòmica post-Covid.
Cap al talent futur és el nom de la conferència de Simon Dolan, president de la Global Futur Work Fundation, que compartirà espai amb Jaume Gurt, consultor en transformació cultural i lideratge i Carlos Piera, de Delivering Hapiness Spain, tots tres professionals de primer ordre que posaran una mica de llum en el nou futur incert. Tot en el Talent Arena, una de les apostes principals dels dos salons, com remarquen els organitzadors.
Les temàtiques també giraran entorn als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Un exemple és la cita Casos d’èxit d’emprenedoria amb els ODS, on els mètodes d’implementació dels ODS es materialitzen en casos concrets; a més, hi ha ponències participatives com ODS en el treball autònom: Com prendre decisions per assegurar la teva competitivitat, capitanejada per Montse Poch, cap de Servei de Treball Autònom, i José Antonio Lavado, soci fundador de Beethik, els quals es dedicaran a identificar els canvis radicals que cal introduir en el treball autònom per fer-lo competitiu i sostenible.
Amb tot, no només els ODS plantegen camins alternatius en l’era post-Covid. Bizbarcelona incorpora en el seu programa de conferències la reflexió de les pimes, a través de la xerrada Com seran les pimes de l’era post-Covid?, amb Josep González, president de Pimec, qui explorarà les possibilitats i els escenaris d’un nou context del que ens podem sobreposar.
En les conferències sobre el creixement empresarial en el nou escenari post-Covid també participaran experts com el director general de Ogilvy Barcelona, Jordi Urbea; el president de CECOT, Antoni Abad; el director de Research & Technology Transfer de la Universitat de Girona; Pere Condom; i el president d’AMETIC, Pedro Mier.
A més, les startups també tenen el seu lloc destacat a la programació. Seran protagonistes del programa d’aquests tres dies amb ponències tan cridaneres com Acceleradores de startups: Com evitar la vall de la mort, conferència a càrrec de Jordi Aguasca, Laura Gómez, Beatriz de Vicente, Quino Fernández i Quim Zurano, emprenedors que vénen a aconsellar sobre com fer que la teva startup no s’acabi convertint en una del 90% que moren abans de generar ingressos.
En el bloc sobre startups destaca la participació de la presidenta i CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona, Anna Gener; la inversora de Paocapital, Helena Torras; la presidenta del Circuit de Catalunya, Maria Teixidó; el cofundador de ByHours y Mutter Ventures, Christian Rodríguez; la directora de Transformació Digital de Damm; Laura Gil; la periodista i executiva de Llorente i Cuenta; Mar Galtés; la directora de Wayra, Marta Antúnez; el cofundador i CEO de Attico, Gabriel Espín o el CEO de SEAT:Code, Carlos Buenosvinos, entre molts altres.
En resum, el programa d’enguany de Bizbarcelona reuneix tota mena d’activitats que oscil·len des de les prospeccions teòriques del nostre futur fins a experiències pràctiques per encarar el mateix. Ja sigui des de la perspectiva de la sostenibilitat o des de la òptica de l’acció local, tots els esdeveniment del programa guarden un aspecte en comú, el propi objectiu del saló: Reactivar els negocis.
Aquest dijous 10 de setembre s'ha obert el registre gratuït que permet participar en el saló, el qual serà el primer després del confinament que ha marcat aquest any. És per això que Bizbarcelona s’ha adaptat a les noves mesures de seguretat i ha organitzat les seves activitats de manera que es compagini la presencialitat i el streaming.
"Reactivem Barcelona Live" és el nom de la plataforma virtual que l'organització del Bizbacelona ha habilitat per seguir una selecció de les 117 conferències que es duran a terme. El servei de streaming que ofereix el saló permetrà interactuar amb els ponents, participar en activitats d’assessorament i connectar amb altres visitants.