El talent es conjura per sortir de la crisi

El BizBarcelona i el Saló de l'Ocupació se celebren conjuntament per segon any consecutiu, entre el 21 i el 23 de setembre al recinte de Montjuïc de la Fira

Imatge d'arciu de l'edició del 2020 del BizBarcelona i el Saló de l'Ocupació | Cedida Imatge d'arciu de l'edició del 2020 del BizBarcelona i el Saló de l'Ocupació | Cedida

Talent de tot tipus: digital, inclusiu, femení, creatiu, internacional, professional, científic, esportiu, sènior i jove. El talent en majúscules es conjura per sortir de la crisi i impulsar la reactivació econòmica. Ho fa amb la celebració de dues fires, el BizBarcelona i el Saló de l'Ocupació. Per segon any consecutiu es fusionen i tindran lloc entre el 21 i el 23 de setembre al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona. L'any passat, la cita va marcar el retorn als congressos presencials a Barcelona, tot i que no va durar gaire. Aquest 2021, arribarà amb cert rodatge per part de la Fira, que ja haurà celebrat esdeveniments com l'ISE, el B-Travel i el MWC -entre el 28 de juny i l'1 de juliol-.  

"Mostrar a les empreses com la incorporació d’aquesta diversitat de talent les pot ajudar a innovar i continuar creixent" és un dels objectius d'aquesta edició, que també vol "desplegar opcions per a totes les persones que vulguin descobrir, potenciar o ampliar les aptituds per millorar el seu horitzó professional o que es plantegin posar en pràctica la seva actitud emprenedora". La crisi de la covid-19 ha impactat amb força en els treballadors dels sectors més afectats per la pandèmia. La destrucció de llocs de feina s'està revertint poc a poc i la situació d'ERTO cada vegada afecta menys persones. 

Més info: Biz a Biz i un futur regional

És per això que l'organització considera que els dos salons convertits en un arriben en un moment clau: "Volem accelerar la reactivació de la ciutat al màxim possible, fent una forta aposta pel talent com a generador d’activitat econòmica, sostenible, innovadora i competitiva, i per donar un fort impuls a la creació d’ocupació de qualitat i al progrés social", ha indicat el primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, a través d'un comunicat. 

Què hi veurem?

Talent serà precisament un dels temes en què s'estructuraran les 120 conferències que hi haurà a finals de setembre. La resta de verticals són Emprendre, Coneixement i Startups & Business Innovation. L’aplicació de la innovació en projectes empresarials, formes de treballar,  gestió de persones i models de negoci; tecnologia, màrqueting i comunicació; impacte social; finançament; accés a nous mercats i públics; i l’aplicació dels ODS centraran la major part de debats. 

Talent, Emprendre, Coneixement i Startups & Business Innovation són els quatre temes sobre els quals tractaran les conferències del BizBarcelona

L'edició del 2020 va ser descafeïnada. Tot i les mesures de seguretat sanitària adoptades, els passadissos eren mig buits. Això va dificultar una de les parts més importants de les fires: fer contactes. És per això que, de cara a aquest 2021, els organitzadors volen potenciar els espais de networking al BizBarcelona. La principal novetat del Saló de l'Ocupació serà una àrea de formació per desenvolupar noves competències. Els centres formatius hi exposaran la seva oferta educativa de màsters i postgraus i atendran de manera personalitzada totes les persones que s'hi apropin. 

Seran esdeveniments presencials, però algunes xerrades estaran disponibles per seguir en streaming a través de la plataforma tecnològica de la fira. De fet, els continguts estaran disponibles més enllà dels dies en què dura l'esdeveniment i es podran consultar, per tant, amb posterioritat. Segons informa l'organització a través d'un comunicat, l'Hospital Clínic s'ocuparà de l'assessorament en matèria d'higiene i seguretat. Entre les entitats i organitzacions que hi participen destaquen l'Ajuntament de Barcelona -a través de Barcelona Activa-, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, ​​Pimec, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona. 

Més informació
Talent i universitats més enllà del Biz
Planas: "El Biz ha de ser un reflex del sistema emprenedor de Barcelona"
Avui et destaquem
El més llegit