El 'blockchain' català es duplica el 2019

L'ecosistema 'blockchain' factura 9,5 milions d'euros i ocupa 400 persones

El 'blockchain' català es duplica el 2019 | iStock El 'blockchain' català es duplica el 2019 | iStock

El blockchain és de les tecnologies que més creixen i més futur se'ls augura. L'ecosistema a Catalunya ha duplicat la seva mida en només un any, en augmentar un 117% el nombre d'empreses que s'hi dediquen. Ara, n'hi ha 76, que donen feina a unes 400 persones i han facturat 9,5 milions d'euros el 2019. 

Segons un informe elaborat per l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat, Acció, i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, l'ecosistema blockchain català és "emergent", ja que el 68% de les empreses que el conformen són startups. A més, la majoria són microempreses, amb 10 treballadors com a màxim. 

Més info: Barcelona serà capital europea de la tecnologia blockchain al gener de 2020

L'estudi analitza les companyies que tenen aquesta tecnologia com a base del negoci i apunta les tendències, indicadors i aplicacions del sector. S'ha presentat en el marc de l'European Blockchain Convention (EBC), que se celebra a Barcelona aquesta setmana. Més enllà de les criptomonedes, l'informe indica que el blockchain ja s'utilitza en sectors com l'alimentació, la logística, l'administració pública, el comerç, l'atenció sanitària i l'energia, entre altres. 

'Blockchain' global

L'estudi també analitza l'ecosistema global de blockchain i conclou que la despesa a nivell mundial ha estat de 2.900 milions de dòlars el 2019, xifra que suposa un 88% més que l'any anterior. Els Estats Units són la regió amb més activitat en el sector, amb 1.100 milions d'euros de despesa, seguits d'Europa, amb 674 milions i Àsia, amb 319 milions.  

A Catalunya, el Govern ha establert l'impuls d'aquesta tecnologia com a prioritari i n'ha creat una estratègia. Els objectius són posicionar Catalunya al capdavant de territoris en ús i desenvolupament de blockchain, impulsar-ne l'ús per part de l'administració i potenciar la formació, entre d'altres. 

Més informació
Un incendi canvia els plans de l’European Blockchain Convention
Blockchain: llibertat, bancarització i ciutadania
Caixabank llança un servei de 'blockchain' per a empreses
Avui et destaquem
El més llegit