Brussel·les eleva la millora del PIB espanyol per al 2022

La Comissió Europea revisa a l'alça la taxa d'inflació del 2022, però preveu una major estabilització de preus el 2023

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, durant la presentació de les previsions econòmiques | ACN El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, durant la presentació de les previsions econòmiques | ACN

La Comissió Europea ha elevat en cinc dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol per al 2022, tot i que ha rebaixat en més de la meitat la millora de l'economia estimada per al 2023. Segons les previsions econòmiques publicades, el PIB espanyol s'incrementarà un 4,5% aquest exercici, per sobre la taxa del 4% que calculava l'executiu comunitari el juliol passat.

No obstant això, Brussel·les situa en l'1% el creixement per al 2023, molt per sota la variació del 2,1% que apuntava en el darrer butlletí. Pel que fa al 2024, la Comissió preveu un repunt del 2%, situant la millora de l'economia espanyola per sobre la mitjana de la Unió Europea al llarg dels pròxims tres anys.

Pel que fa a la inflació, la Comissió Europea també fa una revisió a l'alça respecte a les dades publicades el juliol passat. Per al 2022, l'executiu preveu que Espanya tanqui l'any amb un increment mitjà dels preus del 8,5%, quatre dècimes més en comparació a les últimes estimacions. També creix la taxa d'inflació prevista per al 2023, del 3,4% publicat al juliol al 4,8% actual, mentre que pel 2024 se situa en el 2,3%.

Més informació
El PIB català creix un 4,0% interanual el tercer trimestre
El PIB espanyol repunta un 1,1% el segon trimestre
Avui et destaquem
El més llegit