Brussel·les investigarà els cotxes elèctrics xinesos per distorsionar el mercat

Von der Leyen reivindica “l’ambició” de les polítiques verdes i aposta per “augmentar la seguretat econòmica”

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i la del Parlament Europeu, Roberta Metsola, durant el discurs sobre l'estat de la Unió 2023 | ACN La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i la del Parlament Europeu, Roberta Metsola, durant el discurs sobre l'estat de la Unió 2023 | ACN

Brussel·les recull el guant llançat per França, bressol de diversos dels principals mundials de vehicles, i obrirà una investigació antidumping sobre els cotxes elèctrics xinesos. Aquest tipus de vehicles reben quantiosos subsidis per part del Govern de Pequín, cosa que els permet sortir al mercat amb preus "artificialment baixos", generant una competència deslleial per a fabricants tradicionals europeus com Volkswagen o Renault. La investigació ha estat anunciada per la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula von der Leyen, en el marc del seu discurs sobre l'Estat de la Unió, que té lloc a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg (França).

Alguns experts interpreten processos com el que ha anunciat  von der Leyen com el camí perquè Europa pugui arribar a imposar gravàmens addicionals als vehicles xinesos. La cap de l'Executiu comunitari ha posat èmfasi que la indústria dels vehicles elèctrics és "essencial" per avançar cap a una economia "neta" i té un "gran potencial" per a Europa, de manera que els subsidis xinesos estan "distorsionant el mercat" .

"Les nostres companyies són excloses massa sovint de mercats estrangers o són víctimes de pràctiques depredadores. Freqüentment són debilitades per competidors que es beneficien de grans subsidis estatals", ha conclòs l'alemanya, que ha volgut deixar clar que la regió està "oberta per a la competència" però no per embrancar-se en "una carrera a la baixa". El bloc "s'ha de defensar de pràctiques deslleials" i mantenir alhora obertes les "línies de comunicació i diàleg amb l'Executiu de la Xina", ha afegit.

Més informació
Creix un 53% la matriculació de cotxes elèctrics
Els cotxes elèctrics seran els protagonistes de l'Automobile
Circontrol, la recàrrega de cotxes elèctrics amb segell català
Avui et destaquem
El més llegit