Brussel·les promet menjar ecològic més barat

La CE insta els estats a utilitzar els fons de recuperació també per fomentar l'agricultura orgànica

Un carretó de la compra en una botiga ecològica a Itàlia | ACN Un carretó de la compra en una botiga ecològica a Itàlia | ACN

Brussel·les assegura que el menjar ecològic serà més barat gràcies al seu pla per promocionar-ne la producció i el consum. "Preveiem que els preus caiguin i que els productes orgànics siguin més atractius per a més consumidors", ha afirmat l'eurocomissari d'Agricultura, Janusz Wojciechowski, en la presentació del seu programa per fomentar l'agricultura ecològica, que actualment representa un 8,5% de l'àrea cultivada a la UE.

L'objectiu de la Comissió Europea és que el 2030 s'arribi al 25%. A l'espera de les negociacions sobre el suport que tindrà en la nova Política Agrària Comuna (PAC), l'Executiu europeu insta els estats a utilitzar els fons de recuperació també per promoure la producció de menjar orgànic.

"Els fons de la PAC no són suficients", ha avisat Wojciechowski. Des de Brussel·les reconeixen les dificultats d'assolir l'objectiu del 25% per les grans diferències entre els estats. Mentre Àustria ja està per sobre d'aquesta xifra, d'altres com Bulgària, Malta o els Països Baixos estan per sota del 4%. Espanya està entorn del 10%. La Comissió Europea defensa que l'augment d'ajudes europees a la producció ecològica serà "una oportunitat" per als petits agricultors.

Tot i la popularització dels productes ecològics entre els europeus en els últims anys, la UE no és capaç de cobrir la demanda. Segons estimacions del Research Institute for Organic Agriculture FiBL, el bloc europeu importa un 50% dels aliments orgànics que consumeix, principalment de la Xina, l'Equador i la República Dominicana. Organitzacions ecologistes denuncien l'impacte climàtic que té la importació d'aquests productes.

Més informació
És car el menjar ecològic?
Catalunya estira la corda del producte ecològic
Avui et destaquem
El més llegit